Skip to main content

Η αλλεργία της Φώφης στις συνεντεύξεις και οι απόντες της συγκέντρωσης

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιμένει να μιλά σε συγκέντρωση στο «Ι. Βελλίδης», αποφεύγοντας συγχρόνως να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου

Γράφει ο Σαλονικιός

Για να είμαι ειλικρινής δυσκολεύομαι να κατανοήσω γιατί η Φώφη Γεννηματά στα πέντε χρόνια που έρχεται στη ΔΕΘ ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αρχικά και του Κινήματος Αλλαγής στη συνέχεια, επιμένει να μιλά σε συγκέντρωση στο «Ι. Βελλίδης», αποφεύγοντας συγχρόνως να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπως κάνουν όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Θυμίζω ότι ο τελευταίος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που έδωσε συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός, το 2011, την οποία είχε δώσει μάλιστα σε αποθήκη στο Λιμάνι.

Η απορία σχετικά με τη Φώφη είναι περισσότερο εύλογη φέτος καθώς, εντός του 2019 η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει μιλήσει τέσσερις φορές στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τη χθεσινοβραδινή στη ΔΕΘ. Η πρώτη ήταν το Φλεβάρη στο Grand Hotel, η δεύτερη τον Μάιο στο «Ι. Βελλίδης» ενόψει ευρωεκλογών και η τρίτη, τον Ιούνιο στο Λιμάνι, ενόψει εθνικών εκλογών.

Όμως, το πολύ το κυρ ελέησον δεν το βαριέται μόνον ο παππάς, το βαρέθηκαν και οι οπαδοί του ΚΙΝΑΛ όπως φάνηκε από τη χθεσινοβραδινή προσέλευση στο «Ι. Βελλίδης» όπου ο κόσμος ήταν ο μισός σε σχέση με την αντίστοιχη συγκέντρωση στον ίδιο χώρο, τον Μάιο. Αλλά η Φώφη επιμένει…

Το έντονο κοκκινοπράσινο φόντο πίσω από το βήμα του ομιλητή στη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση (δείτε εδώ) ήταν και ένα έμμεσο μήνυμα προς όσους θέτουν θέμα επιστροφής στις ρίζες, δηλαδή στο όνομα και στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε το υπογράμμισε και η ίδια η Φώφη στην ομιλία της όταν είπε πως «το ΚΙΝΑΛ είναι η φυσική εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ». Πάντως οι δύο πιθανότεροι αποδέκτες του μηνύματος, ο Νίκος Παπανδρέου και ο Παύλος Γερουλάνος, ήταν απόντες.

Απόντες ήταν και οι δύο ευρωβουλευτές, η Εύα Καϊλή και ο Νίκος Ανδρουλάκης και βεβαίως και οι βενιζελικοί της Θεσσαλονίκης. Αντιθέτως έδωσαν το «παρών» στην πρώτη σειρά αρκετοί βουλευτές από τη Βόρεια Ελλάδα (Καστανίδης, Αρβανιτίδης, Πάνας, Φραγγίδης), αλλά και από το λεκανοπέδιο και τη λοιπή χώρα (Λοβέρδος, Καμίνης, Σκανδαλίδης, Κεγκέρογλου, Γιαννακοπούλου, Κωνσταντινόπουλος, Κατρίνης κ.ο.κ.).

Στην αίθουσα σχολιάστηκε η μουσική την οποία επέλεξαν οι διοργανωτές κατά την είσοδο της Φώφης στο «Ι. Βελλίδης» καθώς επρόκειτο για το τραγούδι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα «Και τι ζητάω…». Περιττό να πω ότι τα σχόλια ήταν αρνητικά καθώς η επιλογή θεωρήθηκε ατυχής, χθες, ανήμερα του θανάτου του καλλιτέχνη.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μάζωξη στο καφέ του Βασιλικού Θεάτρου όπου μετέβησαν αρκετοί από τους βουλευτές, ο πρώην υφυπουργός Μαγκριώτης αλλά και άλλα στελέχη (Κυριάκος, Κριθαρίδης, Σδούγγος κ.ά.) καθώς και μέλη του κόμματος και της Νεολαίας. Το θέμα που κυριάρχησε στα πηγαδάκια δεν ήταν άλλο από τα εσωτερικά του ΚΙΝΑΛ, τη συζήτηση περί ΠΑΣΟΚ, περί προκήρυξης συνεδρίου κ.ο.κ.