Skip to main content

Η Βενετία απαγορεύει τα μεγάλα γκρουπ τουριστών και τα μεγάφωνα

Η διοίκηση της «Γαληνοτάτης» προσπαθεί να περιορίσει τις επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού

Η Βενετία πρόκειται να απαγορεύσει τα μεγάφωνα και τα τουριστικά γκρουπ άνω των 25 ατόμων, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού στην ιστορική πόλη της Ιταλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των δημοτικών αρχών, οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιούνιο του 2024. Τα μεγάφωνα, όπως αναφέρεται, θα απαγορευτούν καθώς μπορεί να δημιουργήσουν «σύγχυση και αναστάτωση».

Η Ελιζαμπέτα Πέσκε, τοπική αξιωματούχος, δήλωσε ότι οι κανονισμοί αυτοί «αποσκοπούν στη βελτίωση της διαχείρισης των γκρουπ που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο».

Η Βενετία βιώνει εδώ και χρόνια τις επιπτώσεις του υπερτουρισμού. Η πόλη έχει έκταση μόλις 7,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά φιλοξένησε σχεδόν 13 εκατομμύρια τουρίστες το 2019, σύμφωνα με την ιταλική εθνική στατιστική υπηρεσία. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσει τα προ της πανδημίας επίπεδα τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την UNESCO, η πόλη σύντομα θα προστεθεί στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς που κινδυνεύουν, καθώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και του μαζικού τουρισμού απειλούν να προκαλέσουν μη αναστρέψιμες αλλαγές.