Skip to main content

Ιταλία: Ένα βρέφος και μια ανήλικη μεταξύ των 21 νεκρών στο τροχαίο - Στο πένθος βυθισμένη η Βενετία

Oι πρώτοι συγγενείς των 21 θυμάτων και των 15 τραυματιών αρχίζουν να φτάνουν στο κάμπινγκ της πόλης για να ταυτοποιήσουν τις σορούς των οικείων τους

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η ιταλική κοινή γνώμη, ενώ η Βενετία έχει βυθιστεί στο πένθος, μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα με 21 νεκρούς που σημειώθηκε τη νύχτα. Πρόκειται για λεωφορείο που έπεσε από γέφυρα στο Μέστρε, στη Βενετία, και έπιασε φωτιά. Το λεωφορείο, το οποίο ήταν υβριδικό (είχε κινητήρες φυσικού αερίου, αλλά και ηλεκτρικούς), τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες.

Κατά την πτώση του λεωφορείου από την οδογέφυρα, από ύψος 30 μέτρων, και την πυρκαγιά που ξέσπασε αμέσως μετά, έχασαν την ζωή τους και δυο ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τα δυο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους είναι ένα βρέφος λίγων μηνών και ένα 12χρονο κορίτσι.

Αυτή την ώρα, οι πρώτοι συγγενείς των 21 θυμάτων και των 15 τραυματιών αρχίζουν να φτάνουν στο κάμπινγκ της πόλης για να ταυτοποιήσουν τις σορούς των οικείων τους.

Ο γενικός εισαγγελέας της Βενετίας Μπρούνο Τσέρτσι δήλωσε ότι «προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε ακριβή ανασύνθεση των γεγονότων» παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ώρες.

Στόχος είναι να εξακριβωθεί αν το τραγικό δυστύχημα προήλθε από βλάβη του οχήματος ή ξαφνικό πρόβλημα υγείας του οδηγού. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών, ο οδηγός δεν φαίνεται να προσπάθησε να πατήσει φρένο, όσο το λεωφορείο βρισκόταν πάνω στη γέφυρα.

Οι τέσσερις τραυματίες που νοσηλεύονται στην εντατική δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

«Από τους 15 τραυματίες έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 11: 4 Ουκρανοί, 1 Γερμανός, 1 Γάλλος, 1 Κροάτης, 2 Ισπανοί και 2 Αυστριακοί» ανακοίνωσε η περιφέρεια Βενετίας. Στο λεωφορείο φαίνεται να επέβαιναν συνολικά 39 άνθρωποι.

Ο οδηγός είχε πάρει τουρίστες από το ιστορικό κέντρο και τους μετέφερε πίσω σε κάμπινγκ στην περιοχή Μαργκέρα.

Για «σκηνές αποκάλυψης» έκανε λόγο ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο. Δεν υπάρχουν λόγια, τόνισε.

Ο οδηγός ήταν Ιταλός, 40 ετών, με επτά χρόνια στην επιχείρηση που έχει το πούλμαν. «Ήταν έμπειρος» ανέφεραν σοκαρισμένοι συνάδελφοί του.

Πρόκειται για το σοβαρότερο τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της Βενετίας.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι το λεωφορείο να χτύπησε τα καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη πτώση του και να πήρε φωτιά στο έδαφος, γράφει η εφημερίδα Il Gazzettino.

 Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία της περιοχής.

Το λεωφορείο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από τη γέφυρα.

Ο δήμαρχος της Βενετίας έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του.

Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.