Σάββατο 30 Μαΐου 2020
x

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Σε αυτήν την 20ετία η επένδυση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ έχει ξεπεράσει το μισό δισ. ευρώ, τα 2.300 χλμ δικτύου αγωγών και τους 338.000 πελάτες

Με μια επετειακή εκδήλωση, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ τιμά τα 20 χρόνια παρουσίας του φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία, η χρήση του οποίου, όπως αναφέρει, «άλλαξε την καθημερινότητα των ανθρώπων και των επιχειρήσεων, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη και στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 5 το απόγευμα.

Όπως υπενθυμίζει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, το 2000, το πρώτο έτος της Αδείας, ξεκινά η δραστηριότητα της με 18 βιομηχανικούς καταναλωτές και μόλις 456 χλμ δικτύου. Σήμερα, 20 χρόνια μετά, έχοντας επενδύσει με τη στήριξη των μετόχων πάνω από 546 εκ. ευρώ, μέσω ενός σύγχρονου δικτύου αγωγών μήκους 2.300 χιλιομέτρων, εξυπηρετεί πάνω από 338.000 οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, καλύπτοντας το 60% του πληθυσμού στις περιοχές της Αδείας της.  

«Κατά την άσκηση της δραστηριότητάς της, με συνέπεια και σταθερή παρουσία συνετέλεσε στη δημιουργία των καλύτερων προϋποθέσεων για ένα βιώσιμο και αποδοτικό μέλλον, παρέχοντας ένα ασφαλές δίκτυο, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, ενισχύοντας τις τοπικές κοινωνίες ενώ παράλληλα συνετέλεσε στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος», επισημαίνει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Και καταλήγει: «Η αδιάλειπτη διανομή φυσικού αερίου, ως απόρροια του ολοκληρωμένου συστήματος λειτουργίας και συντήρησης των υποδομών, η αξιοποίηση και χρήση νέων τεχνολογιών για τη διεύρυνση της επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου και η κατά το δυνατόν μέγιστη διείσδυση του πολύτιμου αυτού καυσίμου στις περιοχές της Αδείας της, αποτελούν διαχρονικές δεσμεύσεις τις οποίες η ΕΔΑ ΘΕΣΣ υλοποιεί με συνέπεια… και θα συνεχίσει μέχρι το 2043.

» Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ατενίζει με σιγουριά το μέλλον!»

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ