Skip to main content

Η Ελλάδα εξάγει ψηφιακό μοντέλο! - Ενδιαφέρον για επενδύσεις

Η ψηφιακή αναγέννηση της χώρας, θα προσελκύσει, αργά ή γρήγορα και νέες επενδύσεις στον κλάδο. Ψήνεται εξαγορά στον χώρο της πληροφορικής.

Ήταν, κατά μια έννοια, ένα είδος αναγνώρισης για τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. Αρχές Δεκεμβρίου βρέθηκε, ως γνωστόν, στο Παρίσι σε μια πολύ ειδική – και τιμητική – αποστολή: Προήδρευσε στο Global Strategy Group του ΟΟΣΑ. Οι πολιτικοί, που είχαν αυτή την ευκαιρία, είναι λίγοι, οπότε και η αξία της κίνησης ακόμα μεγαλύτερη.

Όλα δείχνουν ότι ο κ. Πιερρακάκης θα αποτελέσει ειδική περίπτωση στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Εκ του αποτελέσματος και όχι στη βάση προσδοκίας ή εκτίμησης. Μέσα σε μια διετία, ως υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έκανε τόσα για την ψηφιοποίηση του ελληνικού κράτους, όσα δεν είχαν γίνει μαζεμένα όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Οπότε κι από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη μπορούν να ισχυρίζονται ότι ήταν μια πολύ καλή επιλογή και μάλιστα ως μεταγραφή από το χώρο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Κι εννοείται ότι η ψηφιακή αναγέννηση της χώρας, θα προσελκύσει, αργά ή γρήγορα και νέες επενδύσεις στον κλάδο. Όπως μαθαίνει η Voria.gr, αρμόδιες πηγές της αγοράς επιμένουν ότι στο παρασκήνιο ψήνεται μια κίνηση εξαγοράς στο χώρο της πληροφορικής. Σύμφωνα μάλιστα με μια εκδοχή αυτής της ιστορίας, το deal έχει κλείσει κιόλας. Το γεγονός, εφόσον επιβεβαιωθεί τελικώς, απλώς θα επισφραγίσει τα βήματα προόδου που έχουν στο μέτωπο της ψηφιοποίησης στη χώρα μας.

Και δεν αποκλείεται, το όλο εγχείρημα να λειτουργήσει κι ως μοντέλο και για τρίτες χώρες. Μια από αυτές, που ήδη εξέφρασαν ενδιαφέρον, είναι η Ισπανία.