Skip to main content

Η εταιρεία online πωλήσεων Alibaba στέλνει ανθρώπους της στην Ελλάδα

H Alibaba, η μεγαλύτερη εταιρεία online πωλήσεων, με έδρα την Κίνα, θα ανοίξει παράρτημα στην Ελλάδα με στόχο και τη ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Πρόκειται για την επιχειρηματική είδηση της εβδομάδας, για όσους ξέρουν: H Alibaba, η μεγαλύτερη εταιρεία online πωλήσεων, διεθνώς, με έδρα την Κίνα, θα ανοίξει παράρτημα στην Ελλάδα με στόχο και τη ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στελέχη της εταιρείας θα επισκεφθούν αυτή την εβδομάδα την Αθήνα, ενώ τον Σεπτέμβριο έχει προγραμματιστεί να γίνουν επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, γεγονός το οποίο αναμένεται να επιβεβαιωθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο τις επόμενες μέρες.

Σήμερα, μάλιστα, στέλεχος της Alibaba θα μιλήσει στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, και θα παρουσιάσει τα σχέδιά για την επέκταση των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι μια πρωτόλεια, αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανάλυση των σχεδίων της εταιρίας, η κεφαλαιοποίηση της οποίας προσεγγίζει το ελληνικό ΑΕΠ!

Για την ιστορία, να σημειώσουμε εδώ ότι αυτή είναι ουσιαστικά η πρώτη κινεζική «αντίδραση» μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης της Cosco στον Πειραιά. Όπως προαναφέρθηκε 2 με 6 Ιουλίου ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα βρίσκεται στο Πεκίνο, σε επίσημη επίσκεψη και εκεί αναμένεται ότι το όλο θέμα θα μπει στην τελική του ευθεία, η οποία θα αρχίσει να χαράσσεται από τον Σεπτέμβριο, με το νέο κύκλο επισκέψεων στελεχών της Alibaba στην χώρα μας.

Η εταιρία Alibaba χειρίζεται online αγορές, που υπερβαίνουν συνδυαστικά αυτές των eBay και Amazon.com, μέσα από τρία κύρια e-commerce sites της, το Taobao, το Tmall και το Alibaba.com. Τα τρία marketplaces της Alibaba αριθμούν περίπου 423.000.000 ενεργούς χρήστες, ενώ η εταιρεία κατέχει ποσοστό 65% στις ηλεκτρονικές παραγγελίες που γίνονται μέσω κινητού τηλεφώνου.