Skip to main content

Η νέα πρωθυπουργός - «φουγάρο» και η αχάριστη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Το... ντουμάνιασμα της Βασιλικής Θάνου, οι «ασυμβίβαστοι συμβιβασμένοι» της Αριστεράς, η αποχώρηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και ο παρανοϊκός Ερντογάν.

Έντονος ανταγωνισμός των δύο κύριων μονομάχων, σχετικά με το ποιος θα μεταρρυθμίσει… το Μνημόνιο. Υποσχέσεις περί αλλαγών, χωρίς όμως συγκεκριμένες θέσεις, που συνηθίζονται μεν στις προεκλογικές περιόδους, αλλά κούρασαν. Δεν αποφασίζουν ακόμη, δυστυχώς, να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, υπολογίζοντας τι ψήφους δίνει η κάθε κοινωνική ομάδα.

Αυτοί που προτείνουν να αντικατασταθεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, με αύξηση στα τσιγάρα, μη το περιμένουν από τη νέα πρωθυπουργό. Πρώτον, ως «προοδευτική» οφείλει να είναι εναντίον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αλλά, είναι και φανατική καπνίστρια.

Ο Αλαβάνος εκμυστηρεύθηκε ότι, ως ευρωβουλευτής είχε καλέσει στις Βρυξέλλες τους δικαστές, και κατά την επιστροφή, λόγω καθυστέρησης στην αναχώρηση, η πρωθυπουργός μας δεν άντεξε και κρύφτηκε σε μια γωνία του αεροδρομίου για να καπνίσει.

Ντουμάνιασε όμως, και προδόθηκε από τα μηχανήματα ανίχνευσης καπνού, η δε βελγική αστυνομία ήταν αποφασισμένη να την συλλάβει, έως ότου ο Αλαβάνος ζήτησε τη παρέμβαση του προέδρου του Κοινοβουλίου, και η κυρία αφέθηκε ελεύθερη. Δίδαγμα: Οι νόμοι είναι και για τους υπηρέτες των νόμων (για το Βέλγιο, επειδή στην Ελλάδα ως γνωστόν, έχουμε δικές μας ερμηνείες).

Δεν ξέρει ποια πόρτα να πρωτοκλείσει ο Τσίπρας, με την φυγή των -πρώην, πλέον- συντρόφων του. Πάντως, τον βλέπω να μη στενοχωριέται, αφού η Περιστέρα είναι ακόμη στο σπίτι. Είχε πει ο Τσίπρας ότι αν υπογράψει Μνημόνιο, η Περιστέρα είχε απειλήσει ότι θα τον χωρίσει. Δεν μπόρεσε ακόμη να την πείσει ο Λαφαζάνης να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή της.

Όλοι λένε ότι ο Τσίπρας προκήρυξε εκλογές για να εξασφαλίσει αυτοδυναμία. Εγώ πιστεύω αυτό που έγραψε στην Voria.gr πριν από ένα μήνα, ο «Μακεδών», ότι ο Τσίπρας θα κάνει εκλογές για να την κοπανήσει. Ο άνθρωπος δεν μπορεί ν’ αντέξει τα δύσκολα. Άλλο πράγμα οι καταλήψεις στο Λύκειο και τα μπλα-μπλα, άλλο η πραγματική δουλειά.

Λίγο με μπέρδεψε ο π. πρωθυπουργός. Είπε «Συμβιβαστήκαμε, αλλά δεν είμαστε συμβιβασμένοι». Ίσως, η λανθάνουσα γλώσσα να αποκάλυψε τα εσώψυχά του. Εκείνο που θα μείνει πάντως, είναι ο καινούργιος χαρακτηρισμός των αγωνιστών της Αριστεράς, ως «ασυμβίβαστοι συμβιβασμένοι».

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το μαγαζί. Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη. Έτσι, είναι… Τα νταντεύεις, τα ταΐζεις, τα εκπαιδεύεις, κι αυτά τα αχάριστα πάνω που τα χρειάζεσαι την κοπανάνε. Βλέπω τώρα τον Φλαμπουράρη να κολλάει αφίσες και να γράφει συνθήματα στους τοίχους (τι άλλο μπορεί να κάνει;). Την κυρία Τασία όμως δεν την βλέπω πρόθυμη.

«Συγχώρα με γιε μου, δεν είχα 18 χιλ. λίρες»! Αυτή η κραυγή της Τουρκάλας μάνας, πάνω στο φέρετρο του στρατιώτη γιου της, δείχνει από μόνη της την κατάσταση στην Τουρκία. Τι θα έκανε η μάνα, αν είχε 18 χιλ. τουρκικές λίρες (περίπου 7 χιλ. ευρώ); Θα εξαγόραζε την θητεία του γιου της, και θα ήταν ζωντανός. Στην χώρα του παρανοϊκού Ερντογάν, με 18 χιλ. λίρες εξαγοράζεις την θητεία σου, και μένεις ζωντανός από τα πυρά των Κούρδων.

[Στην Ελλάδα γίνονται αλλιώς τα πράγματα. Αν έχεις μπάρμπα τον Αβέρωφ, σού βγάζει στο τάκα-τάκα ένα νόμο, παρουσιάζεσαι για τρίμηνη θητεία, και την άλλη μέρα ο νόμος καταργείται. Κι ύστερα παριστάνεις τον υπερ-πατριώτη ηγέτη].

Καλλισθένης