Skip to main content

Οι νέες κυρώσεις του Καναδά για τη ρωσική εισβολή-Παγώνουν οι εξαγωγές

Ο Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε 58 άτομα και οντότητες - Κατηγόρησε τη Ρωσία για «φρικτή, απρόκλητη επίθεση» κατά της Ουκρανίας

Νέο πακέτο κυρώσεων κατά ρωσικών ελίτ και μελών των οικογενειών τους, μεγάλων τραπεζών, αλλά και κατά της παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner Group ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Τριντό ανέφερε ότι η Οτάβα στοχεύει 58 άτομα και οντότητες. Πέραν των ρωσικών ελίτ και των τραπεζών, κυρώσεις επιβάλλονται σε μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Επίσης, ο Καναδάς σταματά όλες τις άδειες εξαγωγών και ακυρώνει τις υπάρχουσες.

«Ο πρόεδρος Πούτιν εξαπέλυσε μία φρικτή και απρόκλητη επίθεση σε ένα κυρίαρχο έθνος, συμπεριλαμβανομένων και των πυραυλικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα, το Κίεβο» είπε ο Τριντό, που πρόσθεσε ότι έθεσε άσκοπα τις ζωές άμαχων πολιτών σε κίνδυνο, παραβίασε τις διεθνείς συνθήκες και εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη απειλή για την ευρωπαϊκή σταθερότητα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, ο Τριντό ανακοίνωσε το πρώτο πακέτο οικονομικών κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία, απαγορεύοντας στους Καναδούς όλες τις οικονομικές συναλλαγές με τις αποσχισθείσες ουκρανικές περιοχές του Ντόνετσκ και της Λουχάνσκ.