Skip to main content

Ροδόπη: Εγκαινιάστηκε η νέα μονάδα της Pharmathen - Επένδυση 50 εκατ.

Η Pharmathen αποτελεί μία εκ των 5 ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών της Ελλάδας και τον μεγαλύτερο ιδιωτικό φορέα έρευνας και ανάπτυξης καινοτομίας.

Με ένα άγγιγμα στη διαδραστική οθόνη της Pharmathen εγκαινίασε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τη νέα μονάδα ενέσιμων φαρμάκων βραδείας αποδέσμευσης της μεγάλης φαρμακοβιομηχανίας στις Σάπες Ροδόπης.

Η Pharmathen αποτελεί μία εκ των πέντε ταχύτερα αναπτυσσόμενων εταιρειών της Ελλάδας και τον μεγαλύτερο ιδιωτικό φορέα έρευνας και ανάπτυξης καινοτομίας στην Ελλάδα.

Το νέο εργοστάσιο, επένδυση ύψους 50 εκατ. ευρώ, είναι μια από τις ελάχιστες μονάδες παραγωγής ενέσιμων φαρμάκων βραδείας αποδέσμευσης που αποτελεί σημαντική καινοτομία, στην οποία έχουν πρόσβαση πολύ λίγες βιομηχανίες στον κόσμο.

«Δεν πρόκειται για άλλο ένα εργοστάσιο αλλά για μια μοναδική καινοτομία», σημείωσε ο Βασίλης Κάτσος, πρόεδρος της εταιρείας, ο οποίος μαζί με την αδελφή του, Νέλλη Κάτσου, ανέλαβαν τη διοίκηση της εταιρείας μετά από τον θάνατο του πατέρα τους ο οποίος ίδρυσε τη φαρμακοβιομηχανία το 1969.

«Το μέλλον της φαρμακευτικής τεχνολογίας ξεκινάει από εδώ, σήμερα βιώνουμε το μέλλον», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο Manager Partner της BC Partners, του επενδυτικού κεφαλαίου που το 2015 επένδυσε στην Pharmathen Νίκος Σταθόπουλος έχουν εξασφαλιστεί κεφάλαια 300 εκ ευρώ για επενδύσεις την επόμενη πενταετία τα οποία μεταξύ άλλων θα φέρουν 300 θέσεις εργασίας.   

Από πλευράς του, ο Δημήτρης Κάδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, τόνισε ότι η εταιρεία με την τεχνολογία αυτή που αναπτύσσει, η οποία είναι αποτέλεσμα ερευνών ετών, θα διεκδικήσει μερίδιο σε μια αγορά μεγαλύτερη των 12 δις. ευρώ.
Υπενθύμισε ακόμα ότι ο όμιλος μπήκε στην αγορά των ΗΠΑ, όπου τους επόμενους μήνες θα λανσάρει τα προϊόντα του ενώ στόχος είναι τώρα να κατακτήσει και την Κίνα.

Η φαρμακοβιομηχανία αποτελεί μία από τις 200 μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ευρώπης απασχολώντας  περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους. Εξάγοντας προϊόντα σε 85 χώρες, εκπροσωπεί το 1% των εξαγωγών της χώρας.