Skip to main content

Η ποδηλατάδα Ζέρβα-Πάιατ στη Νέα Παραλία και η κουβέντα για τη Θεσσαλονίκη (vid)

Μετά τη βόλτα του με το ηλεκτρικό πατίνι ο Αμερικανός πρέσβης έκανε και ποδήλατο, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Βόλτα με ηλεκτρικά ποδήλατα στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης έκαναν ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

«Υποδεχόμαστε τον κ. Πάιατ στη Θεσσαλονίκη σε μια ιδιαίτερη ημέρα, καθώς είναι η ημέρα ποδηλάτου. Καθώς είναι και ο ίδιος ποδηλάτης του κάναμε το καλύτερο δώρο που μπορούσαμε μια βόλτα στο υπέροχο παραλιακό μέτωπο. Νομίζω το απόλαυσε και πάμε καλά σε αυτόν τον τομέα σαν πόλη, διπλασιάζοντας το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων, συνεισφέρουμε σε αυτό που θέλουμε τη βιώσιμη κινητικότητα. Δεν γιορτάζουμε απλά την ημέρα του ποδηλάτου αλλά αποδεικνύουμε έμπρακτα αλλά έμπρακτα κάνουμε έργα προς τον τομέα αυτό», δήλωσε αμέσως μετά τη βόλτα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.



Οι δύο άνδρες όπως δήλωσε ο κ. Ζέρβας συζήτησαν για θέματα συνεργασίας του δήμου με Αμερικανικές εταιρείες, άλλωστε όπως είπε γνωστές εταιρείες εμπιστεύονται τη Θεσσαλονίκη και όλο αυτό δείχνει το αναπτυξιακό κλίμα που υπάρχει στην πόλη.

Θεσσαλονίκη: Η βόλτα του Αμερικανού πρέσβη με πατίνι στη Νέα Παραλία (video)

Από την πλευρά του ο κ. Πάιατ ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την ευκαιρία που του έδωσε να απολαύσει μια βόλτα με ποδήλατο στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης. Επισήμανε τη μεγάλη εξέλιξη στην τοποθέτηση της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο χάρτη της τεχνολογίας και όπως είπε οι Αμερικανικές εταιρείες έχουν αναγνωρίσει τις προοπτικές της πόλης και επενδύουν στη μακροχρόνια συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη.