Skip to main content

Η συμφωνία Metro-Βερόπουλου και οι κρίσιμες λεπτομέρειες

Απομένουν ακόμα να λυθούν πολλά και δύσκολα προβλήματα έως ότου η συμφωνία των δύο εταιρειών να θεωρείται ολοκληρωμένη από κάθε άποψη.

Η συμφωνία μπορεί να ανακοινώθηκε, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ο λόγος αφορά στην κατ' αρχήν συμφωνία που ανακοίνωσαν η Metro και η Βερόπουλος στα μέσα της περασμένης εβδομάδας. Όλοι όσοι ασχολούνται με τέτοιου είδους deals, μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι απομένουν ακόμα να λυθούν πολλά και δύσκολα προβλήματα έως ότου η συμφωνία να θεωρείται ολοκληρωμένη από κάθε άποψη. Η είδηση εν προκειμένω, ωστόσο, έγκειται στο γεγονός ότι τη συγκατάθεση τους στην εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη έδωσαν οι πιστώτριες τράπεζες.

Γιατί οι δύο επιχειρήσεις τα είχαν βρει μεταξύ τους εδώ και πολύ καιρό. Κι αυτό είναι όντως κάτι πάρα πολύ σημαντικό, όπως αναφέρουν πηγές που είναι σε γνώση των κρίσιμων λεπτομερειών του deal.

Κάποιες άλλες από αυτές τις κρίσιμες λεπτομέρειες απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είναι και αυτές που προβλέπουν ότι δεν θα γίνει «κούρεμα» των απαιτήσεων των προμηθευτών της Βερόπουλος. Κι αυτή είναι μια πολύ σημαντική είδηση, για τις εκατοντάδες εταιρίες που συνεργάζονται μαζί της και είναι απλήρωτες εδώ και πολλούς μήνες. Ανεξάρτητες πηγές θεωρούν ότι η συμφωνία θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς άμεσα για λογαριασμό και των δύο πλευρών.

Μόνο από τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού της Βερόπουλος («που είχαν φτάσει στο Θεό», όπως μας ειπώθηκε χαρακτηριστικά), η ανάσα θα είναι μεγάλη. Το πιθανότερο δε είναι ότι θα ακολουθήσουν, αμέσως μετά και άλλα ανάλογα deals.