Skip to main content

Η σκυτάλη στη Θεσσαλονίκη για τα Βίκος Street Relays

Αυτή την χρονιά, τα έσοδα από τα Street Relays στη Θεσσαλονίκη θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ιδρύματος «Άγιος Στυλιανός».

της Βάσιας Μπάρμπα

Τη σκυτάλη της διοργάνωσης Βίκος Street Relays θα λάβει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου η Θεσσαλονίκη. Από τις 5.30 το απόγευμα στη Νέα Παραλία, μικροί και μεγάλοι θα τρέξουν σε σκυταλοδρομίες και αγώνες δρόμου, για έναν κοινωνικό και ανθρώπινο σκοπό. Αυτή την χρονιά, τα Street Relays στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούνται για την ενίσχυση του Ιδρύματος «Άγιος Στυλιανός».

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από τους φορείς της διοργάνωσης, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην αξία της συμμετοχής, ειδικά εφόσον τα έσοδα από τις εγγραφές στη διοργάνωση θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ιδρύματος. Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ - Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής, απηύθυνε κάλεσμα στο κοινό της Θεσσαλονίκης να φτιάξει ομάδα και να συμμετάσχει στους αγώνες, εκφράζοντας την ευχή του χρόνου οι συμμετοχές να είναι ακόμη περισσότερες.

Τη διοργάνωση στηρίζει ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, τα μέλη του οποίου τρέχουν σε κάθε αγώνα που διοργανώνεται σε όλη την Ελλάδα. Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου, Ραμπέα Ιατρίδου, δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανη για τη δέσμευση να είναι ο Σύλλογος παρών σε κάθε διοργάνωση. «Πιστεύουμε σε αυτό το θεσμό», είπε και σχολίασε τη σημασία των παιδικών συμμετοχών στους αγώνες. «Η σκυταλοδρομία μας ξυπνά όλους μας ευχάριστες παιδικές μνήμες, για αυτό και όταν τρέχουν τα παιδιά, αυτή είναι η πιο χαρούμενη φάση της διοργάνωσης», είπε.

Το παρών έδωσε και ο Θεσσαλονικιός αθλητής Δημήτρης Γράβαλος, ο οποίος συνεχάρη όλους τους συνδιοργανωτές και ευχήθηκε οι συμμετοχές να αυξηθούν στους επόμενους αγώνες. «Η στροφή του κόσμου προς τον αθλητισμό είναι αυτό που θα βοηθήσει τον κόσμο να εγκαταλείψει κακές συνήθειες και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του», κατέληξε.

«Η χαρά του να τρέχεις είναι μοναδική. Σημασία δεν έχει ο χρόνος που θα κάνεις ή η επίδοση. Σημασία έχει ότι το τρέξιμο είναι ο μοναδικός ατομικός μας χρόνος, αυτό που μας πάει παρακάτω», δήλωσε από την πλευρά του ο 45χρονος δρομέας και κωπηλάτης Γιάννης Κουρκουρίκης, παρακινώντας το κοινό να συμμετάσχει.

Τη δική του τοποθέτηση για την αξία του αθλητισμού έκανε και ο αθλητής Χρήστος Γαρέφης, λέγοντας: «Ο αθλητισμός, σαν λέξη, ίσως τρομάζει τον κόσμο. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος αθλητής, είναι απαραίτητο όμως έστω να κινείται, να ιδρώνει και να κουράζει το σώμα του ώστε να ισσοροπεί με την εκγύμναση του νου». Ακόμη, ο κ. Γαρέφης δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή των παιδιών στους αγώνες, τονίζοντας την αξία του να αθλείται κανείς από μικρή ηλικία.

Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή στις παιδικές σκυταλοδρομίες είναι δωρεάν.

Τα Street Relays ξεκίνησαν το 2014 σε έξι πόλεις σε όλη την Ελλάδα και είχαν μεγάλη επιτυχία με συμμετοχή παιδιών, μεγάλων και ατόμων με αναπηρία σε μία κυκλική διαδρομή και με μία μοναδική αίσθηση ενός αθλητικού πάρτυ.

Το 2015 οι αγώνες ξεκίνησαν από την Καλαμάτα στη 1 Μαρτίου και ακολούθησαν άλλες επτά πόλεις της Ελλάδας.

Πλέον τα Street Relays καθιερώθηκαν ως η μεγαλύτερη πανελλαδική σειρά αγώνων δρόμου στην Ελλάδα με οκτώ αγώνες εφέτος σε Καλαμάτα, Γλυφάδα, Καβάλα, Κοζάνη, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πειραιά, όπου περισσότεροι από 20.000 χιλιάδες δρομείς, μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν στη μεγάλη παρέα των relays.

Το ατομικό αγώνισμα του τρεξίματος μετατρέπεται σε ομαδικό και οι παρέες παίρνουν τη σκυτάλη! Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το Βίκος Street Relays της Θεσσαλονίκης.

Δείτε τη σελίδα του Street Relays στο Facebook.