Skip to main content

Η Τράπεζα Πειραιώς παρέδωσε 20 τόνους μελισσοτροφών στο Σουφλί

Στήριξη στους μελισσοκόμους που υπέστησαν καταστροφές από τις πυρκαγιές του Αυγούστου

Περίπου 20 τόνους μελισσοτροφών παρέδωσαν τα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς στο Σουφλί σε μελισσοκόμους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Η Τράπεζα βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων που υπέστησαν ζημίες και μία από τις πρωτοβουλίες της υλοποιήθηκε με την παράδοση των μελισσοτροφών στους εκπροσώπους του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κεντρικού Έβρου «Η Κυψέλη» από τον Διευθυντή του καταστήματος Σουφλίου κ. Xαράλαμπο Μαυρίδη.

Από αριστερά, Νικόλαος Στουγιάννης, Hub Manager Aλεξανδρούπολης, Tράπεζας Πειραιώς, Πασχάλης Χριστοδούλου, πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Κεντρικού Έβρου «Η Κυψέλη»,  Χαράλαμπος Μαυρίδης, Διευθυντής Καταστήματος Σουφλίου Τράπεζας Πειραιώς.

 

H πρωτοβουλία της Τράπεζας έρχεται σε μια κρίσιμη χρονικά στιγμή για τη μελισσοκομία της περιοχής καθώς χωρίς την παροχή των τροφών θα υπήρχε κίνδυνος για τον πληθυσμό των μελισσών, την παραγωγή μελιού αλλά και ευρύτερα, την αναγέννηση του τοπικού οικοσυστήματος που δεν μπορεί να γίνει χωρίς τα μελίσσια.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η Tράπεζα Πειραιώς, παραμένοντας συνεπής στη δέσμευσή της να στηρίζει τον αγροτικό τομέα της χώρας, υλοποιεί και άλλες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των μελισσοκόμων του Έβρου και πρωτοστατεί, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην ανάπλαση του Μελισσοκομικού πάρκου Σουφλίου, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς από τις πυρκαγιές. Πρόκειται για ένα έργο που χρήζει στήριξης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα και θα συμβάλλει καίρια στην στήριξη της μελισσοκομίας στην ακριτική περιοχή».