Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019
x

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ»

Το πρόβλημα αφορούσε την επιστροφή του ΦΠΑ από τα αναξόφλητα τιμολόγια των προμηθευτών της «Μαρινόπουλος ΑΕ» που επιλύθηκε με απόφαση της ΑΑΔΕ.

Ως «εξαιρετικά θετική ενέργεια» χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) και η επιχειρηματική κοινότητα της περιφέρειας την πρόσφατη απόφαση της 28ης Νοεμβρίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την επιστροφή του ΦΠΑ των ανεξόφλητων τιμολογίων των προμηθευτών της «Μαρινόπουλος ΑΕ».

Ο ΣΒΕ με σχετική του ανακοίνωση χαιρετίζει την απόφαση αυτή «που έρχεται», όπως λέει «να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιφέρειας, οι οποίες επανειλημμένα διαμαρτύρονταν και ήταν έτοιμες να προχωρήσουν σε δικαστικές ενέργειες για την επιστροφή – συμψηφισμό του ΦΠΑ που πλήρωσαν, για ποσά τιμολογίων που ποτέ δεν εισέπραξαν».

«Η κατάφωρη αδικία την οποία αναίτια υπέστησαν πλήθος μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της ελληνικής περιφέρειας αποκαθίσταται καθώς οι επιχειρήσεις ακολουθώντας τις οδηγίες υπαγωγής στην πρόσφατη απόφαση της ΑΑΔΕ μπορούν πλέον να υποβάλλουν αίτηση περί μείωσης της φορολογητέας βάσης τους στον προϊστάμενο της αρμόδιας ΔΟΥ, χωρίς να απαιτείται να ακολουθήσουν τη δικαστική διαδικασία», σημειώνεται στο μήνυμα του ΣΒΕ.

Μάλιστα η διοίκηση του Συνδέσμου εξέφρασε δημίοσια τις ευχαριστίες της στον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, για την θετική έκβαση ενός χρονίζοντος ζητήματος, «που ταλαιπώρησε τον επιχειρηματικό κόσμο της περιφέρειας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ