Skip to main content

Οικονόμου για δημοσιεύματα με Πιερρακάκη: Προφανείς αθλιότητες που δεν αντέχουν κριτική

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για εκτεταμένη προσπάθεια διαφόρων να συσχετίσουν την τραγωδία στο Μάτι με ιστορίες κατασκόπων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα για την διάσωση της οικογένειας του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, στο Μάτι και τον συσχετισμό τους με το παράνομο λογισμικό Predator τόνισε πως πρόκειται για προφανείς αθλιότητες που δεν αντέχουν στην κριτική.

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για εκτεταμένη προσπάθεια διαφόρων να συσχετίσουν την τραγωδία στο Μάτι με ιστορίες κατασκόπων και τα κατασκοπευτικά αφηγήματα. «Νομίζω», είπε, «ότι είναι μια ακόμα απόδειξη ότι ανάμεσα στους διάφορους στόχους που έχουν ορισμένοι είναι να προσπαθήσουν να βγάλουν και από τις πλάτες κάποιων το μεγάλο βάρος ευθύνης που φέρουν από την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις σχετικά με τα όσα αποκαλύφθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από διάφορά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονταν ακόμα και σε δίκτυο κατασκοπείας το οποίο αναφέρουν δημοσιεύματα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τόνισε ότι είναι έργο και υποχρέωση της δικαιοσύνης να αξιολογήσει όλες τις πληροφορίες και να προχωρήσει στην άμεση και οριστική διαλεύκανση της.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση περί μυστικών πρακτόρων και αν ελέγχθηκαν ο κ. Οικονόμου είπε: είδα και εγώ αυτές τις ιστορίες των κατασκόπων. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασχολείται με φήμες με μυθιστορήματα και αφηγήματα. Οποιοσδήποτε έχει στοιχεία να τα προσκομίσει στην δικαιοσύνη. Είναι υποχρέωση της δικαιοσύνης να διαλευκάνει κάθε πτυχή της υπόθεσης αυτή. Από ένα σημείο και μετά είναι περίεργο να ασχολείται κάποιος με ιστορίες κατασκοπείας που ξεκινούν από την παραδοχή ότι κάποιοι διακεκριμένοι κατάσκοποι μυστικών υπηρεσιών ήταν τόσο χρόνια στην Ελλάδα επηρέασαν τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, εξαπάτησαν τον κ. Τσίπρα περίπου με το ζόρι τον πήραν δυο εβδομάδες και των πήγαν σε ένα κότερο για διακοπές να τον φωτογραφίσουν και να τον εκθέσουν μετά. Όλα αυτά νομίζω απέχουν πολύ από την σοβαρότητα των προβλημάτων με τα οποία οφείλει και κυβέρνηση να ασχολείται.

Όσον αφορά στην πρόταση Ανδρουλάκη για έλεγχο όλων των κινητών των βουλευτών για πιθανή εγκατάσταση παράνομου λογισμικού ο κ. Οικονόμου είπε ότι αρμόδια είναι η Βουλή να απαντήσει. Πρόσθεσε ότι υπάρχει νομοσχέδιο σε διαβούλευση και θα αξιοποιήσει ιδέες και δίνει μια επαρκή και ικανοποιητική απάντηση σε κακόβουλα λογισμικά.