Skip to main content

Έρχεται μίνι ανασχηματισμός - Ποιες αλλαγές στην κυβέρνηση αποφάσισε ο Μητσοτάκης

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Πληθαίνουν οι πληροφορίες για αλλαγές στην κυβέρνηση εντός της ημέρας ή αύριο καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται έτοιμος να κάνει διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα.

Στόχος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι να διορθωθούν δυσλειτουργίες, αλλά και να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης. Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για «στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις».

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι επικείνται αλλαγές σε επτά υπουργεία, μεταξύ των οποίων είναι η τοποθέτηση του νυν υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου. Παράλληλα, αναμένεται να αντικατασταθεί και ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, με τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να ακούγεται για αντικαταστάτης του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος υπουργός Υγείας θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, νυν υπουργός Εργασίας.

Για το υπουργείο Εργασίας ακούγονται τα ονόματα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Τσιάρα, του Τάκη Θεοδωρικάκου και της Δόμνας Μιχαηλίδου ενώ υπάρχει και το σενάριο της αναβάθμισης του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη. Επικρατέστερος φαινόταν αρχικά ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος όμως αρνήθηκε, καθώς φέρεται προτιμά την προοπτική της θέσης του προέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι έχει προγραμματιστεί υπουργικό συμβούλιο για τις 10 Ιανουαρίου, οπότε, εάν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, θα γίνει με την νέα του σύνθεση.

Ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες αν πέτυχε το rotation που είχε κάνει το καλοκαίρι, είχε απαντήσει: «Αμετακίνητοι υπουργοί δεν υπάρχουν, αμετακίνητες πολιτικές υπάρχουν. Αξιολογούνται σε δύο επίπεδα. Μπορούν να υλοποιήσουν την πολιτική; Το ένα ζήτημα είναι η αποτελεσματικότητα. Δεν μπορεί σε δύο μήνες να κρίνω και ξέρετε ότι αποφεύγω τους συχνούς ανασχηματισμούς. Το δεύτερο κριτήριο έχει να κάνει με τη συμπεριφορά. Αν κρίνω ότι κάποια συμπεριφορά δικαιολογεί την απομάκρυνση ενός υπουργού, δεν θα διστάσω να το κάνω».