Skip to main content

Τα σημαντικότερα προβλήματα στις λουτροπόλεις της Βόρειας Ελλάδας

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ζητήθηκε και το ζήτημα των λουτροπόλεων που για οικονομικούς και άλλους λόγους έχουν «βάλει λουκέτο».

Την στασιμότητα της ανάπλασης στην ξενοδοχειακή μονάδα των Λουτρών Λαγκαδά, αλλά και το ζήτημα των λουτροπόλεων που για οικονομικούς και άλλους λόγους έχουν «βάλει λουκέτο» εξέτασε, μεταξύ άλλων, χθες ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας κατά τη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη Β. Ελλάδα.

- Τα λουτρά Απολλωνίας του δήμου Βόλβης έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, εξαιτίας του χρέους προς τη ΔΕΗ. Το χρέος είναι μεγάλο και σύμφωνα με τον δήμαρχο Βόλβης που επανεκλέχτηκε, υπάρχει ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της Νέας Λουτρόπολης.

- Στα λουτρά Σιδηροκάστρου, το νέο ξενοδοχείο δεν λειτούργησε ποτέ. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, πρέπει να συζητηθεί με τον νέο Δήμαρχο αν μπορεί να γίνει κάτι πριν καταστραφεί ολοκληρωτικά.

- Στα λουτρά Αγκίστρου το μεγάλο θέμα είναι αν μπορεί να γίνει ένα μεγάλο κολυμβητήριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

- Στα λουτρά Λαγκαδά η ανάπλαση στην ξενοδοχειακή μονάδα παραμένει ημιτελής.

Επίσης, εκτός Β. Ελλάδας, επισημάνθηκε ότι:

- Τα λουτρά Θερμοπυλών έχουν εγκαταλειφτεί και η αξιοποίηση τους και η αναγνώριση παραμένουν στις ελληνικές καλένδες.

- Tα λουτρά Πλατύστομου, τα οποία εδώ και δυο χρόνια δεν λειτουργούν καθώς ο ιδιώτης τα έχει εγκαταλείψει, ενώ ο σημερινός δήμος Μακρακώμης δεν κάνει τίποτε, ούτε και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ανέστης Αναστασιάδης ενημέρωσε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του συλλόγου, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα με τη χορήγηση του λουτρικού επιδόματός αλλά και το χαμηλό ποσό που δίνεται στους ασφαλισμένους.

Ο πρόεδρός του Πανελληνίου Συλλόγου διατύπωσε την πρότασή του «το λουτρικό επίδομα να δοθεί σε όλους όσους ενδιαφέρονται και με ιατρική γνωμάτευση σε ποια λουτρόπολη θα πρέπει να πάνε, μιας έχουν αναγνωριστεί περίπου 54 λουτροπόλεις».