Skip to main content

Είναι οριστικό: Αποχωρεί απ’ το ποδόσφαιρο ο Ζεπ Μπλάτερ

Την απόφαση για οριστική αποχώρησή του από το χώρο του ποδόσφαιρο έκανε γνωστή ο Ζεπ Μπλάτερ μιλώντας στη «Wall Street Journal».

Έπεσαν οριστικά οι τίτλοι τέλους για τον Ζεπ Μπλάτερ στο ποδόσφαιρο! Μιλώντας στη «Wall Street Journal» ο 79χρονος Ελβετός παράγοντας επιβεβαίωσε πως αποχωρεί οριστικά από το χώρο, μετά και την οκταετή τιμωρία του από τη FIFA.

«Ολοκλήρωσα τη δουλειά μου στο ποδόσφαιρο. Έχασα την πίστη μου στον οργανισμό στις 27 Μαΐου, με την επέμβαση των δυνάμεων τάξης των Ηνωμένων Πολιτειών», σχολίασε για την έφοδο Ελβετών αστυνομικών, μετά από υπόδειξη του υπουργείου δικαιοσύνης των ΗΠΑ στο ξενοδοχείο της Ζυρίχης όπου διέμεναν στελέχη της FIFA.

Για την ενοχή του από το Δικαστικό Επιμελητήριο της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA για χρηματισμό του Μισέλ Πλατινί το 2011 είπε: «Σύμφωνα με τον ελβετικό νόμο, το να τιμωρήσεις κάποιον με οκτώ χρόνια πρέπει να έχει διαπράξει είτε δολοφονία είτε ληστεία τράπεζας. Πέρασα 40 χρόνια στη FIFA. Δεν με πειράζει να μιλάω για το παρελθόν, επειδή το παρελθόν ήταν καλύτερο για μένα από το μέλλον».