Skip to main content

ΗΠΑ: Νέα κατηγορία σε βάρος του Ρόμπερτ Μενέντεζ

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι ο Αμερικάνος γερουσιαστής δέχθηκε δωροδοκίες για να βοηθήσει την κυβέρνηση του Κατάρ

Ο Αμερικάνος γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ κατηγορείται ότι βοήθησε επιχειρηματία από το Νιου Τζέρσι να αναζητήσει επενδύσεις από εταιρεία του Κατάρ με δεσμούς στην ηγεσία του εμιράτου της Μέσης Ανατολής.

Συγκεκριμένα, οπως αναφέρουν οι New York Times, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι ο Δημοκρατικός γερουσιαστής δέχθηκε δωροδοκίες δεκάδων χιλιάδων δολαρίων για να βοηθήσει την κυβέρνηση του Κατάρ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο ο Μενέντεζ είχε δηλώσει αθώος για την κατηγορία της συνωμοσίας με σκοπό να ενεργήσει ως «ξένος πράκτορας» για λογαριασμό της αιγυπτιακής κυβέρνησης και για την κατηγορία ότι έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσι ως αντάλλαγμα για να εμποδίσει έρευνες των αρχών εναντίον τους.

Όπως αναφέρουν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο νέο συμπληρωματικό κατηγορητήριο, ο Μενέντεζ σύστησε τον επιχειρηματία Φρεντ Ντέιμπις σε μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ προκειμένου να διαπραγματευτεί επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των ακινήτων. Κατηγορίες απαγγέλθηκαν επίσης σε βάρος του Ντέιμπις, ο οποίος δηλώνει αθώος.

«Παρά τα όσα αναφέρονται, δεν υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα για να στηριχθεί οποιαδήποτε από τις παλιές ή τις νέες διώξεις εναντίον του γερουσιαστή Μενέντεζ», αναφέρει από την πλευρά του ο δικηγόρος του Μενέντεζ, Ανταμ Φι. «Το μόνο που υπάρχει είναι μια σειρά από αβάσιμες υποθέσεις και περίεργες εικασίες που βασίζονται σε συνήθεις, νόμιμες επαφές μεταξύ ενός γερουσιαστή και των ψηφοφόρων του ή ξένων αξιωματούχων», προσθέτει.

Η δίκη του γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 6 Μαΐου.