Skip to main content

Υπόθεση Άννυ: Ποτέ δεν υπήρξε βίαιος με την Αννυ, λέει η μητέρα

Η κατηγορούμενη, αποφεύγοντας να πει το όνομα του συντρόφου της και πατέρα της Αννυ, τον αποκαλεί «ο πρώτος κατηγορούμενος» .

Η μητέρα της Αννυ, Δημήτρινα Μπορίσοβα απολογείται σήμερα, Πέμπτη, στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο για το κακούργημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο που την βαρύνει, μετά το φρικτό τέλος του παιδιού της.

Η κατηγορούμενη, αποφεύγοντας να πει το όνομα του συντρόφου της και πατέρα της Αννυ, τον αποκαλεί «ο πρώτος κατηγορούμενος» και υποστηρίζει ότι δεν είχε κανένα στοιχείο που να την κάνει να ανησυχεί όταν το κοριτσάκι έμενε με τον πατέρα του.

Όπως ανέφερε στους δικαστές η μητέρα της Αννυ, θεωρούσε πως «ο πρώτος κατηγορούμενος» ήταν μόνο περιστασιακός χρήστης κάνναβης και πως όλο το διάστημα της σχέσης τους εκείνη δούλευε, ενώ ο σύντροφός της είχε εργαστεί για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα. Τόνισε επίσης, πως ποτέ δεν υπήρξε βίαιος με την Αννυ.

- Πρόεδρος: Η εικόνα δηλαδή που είχατε είναι ενός ανθρώπου που κάνει περιστασιακή χρήση ναρκωτικών ουσιών;
- Κατηγορούμενη: Ναι...

Η 25χρονη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως δεν γνωρίζει αν ο σύντροφός της είχε «κάτι παραπάνω με τον Νικολάι», αλλά δεν απέκλεισε και να υπήρχε πράγματι κάτι μεταξύ τους.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η κατηγορουμένη, όταν δούλευε και ήταν στην Γερμανία, ρωτούσε συνεχώς την κόρη της αν είχε παράπονο από τον πατέρα της και η Αννυ δεν της είχε ποτέ τίποτε αρνητικό: «Ρώταγα την μικρή αν έχει κάποιο παράπονο από τον μπαμπά της, ανησυχούσα μόνο γιατί ξυπνούσε πιο νωρίς από τον πρώτο κατηγορούμενο και την ρωτούσα συνέχεια. Δεν τον έχω δει ποτέ να χρησιμοποιεί βία. Μπροστά στο παιδί, εγώ δεν έχω δει να κάνει ποτέ ναρκωτικά. Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα και σε όλες αυτές τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι μαζί του χαρούμενη, δεν μπορούσε να μου περάσει από μυαλό ότι θα συμβεί κάτι. Την ρώταγα αν είναι καλά, αν είχε παράπονο από τον μπαμπά, το μόνο παράπονο που είχε ήταν ότι ήθελε τη γιαγιά της. Δεν τον έχω δει ποτέ χάλια, δεν φαινόταν τοξικομανής, μίλαγε κανονικά μαζί μου, δεν είχε κανένα πρόβλημα...».

Η Μπορίσοβα είπε πως ακόμη και τώρα δεν έχει απάντηση στο τι συνέβη στο κοριτσάκι και ότι ακόμη και όταν αστυνομικός της είπε πως ο σύντροφός της σκότωσε την Αννυ «το πρώτο που μπόρεσα να σκεφτώ, καθώς δεν μπορούσα να το πιστέψω, ήταν ότι το παιδί έπεσε και χτύπησε».

- Πρόεδρος: Σήμερα τι πιστεύετε; Αν την έχει σκοτώσει ποια ήταν αιτία; Βίαιος λέτε δεν ήταν, χρήστης ναρκωτικών, εξαρτημένος δεν ήταν λέτε, κάποια περίεργη σεξουαλική σχέση με τον Νικολάι λέτε μάλλον δεν είχε....τι έγινε; Πάει κάπου μυαλό σας;
- Κατηγορούμενη: Όχι...

Αναφερόμενη στο ταξίδι που έκαναν στην Βουλγαρία «με τον πρώτο κατηγορούμενο» μετά την εξαφάνιση της Αννυ, είπε πως πήγαν με προτροπή του ίδιου και αφού εκείνος είχε μαζέψει κάποια πράγματα από το σπίτι. Στο λεωφορείο, όπως είπε η κατηγορούμενη, ο σύντροφός της, με αφορμή την δήλωση εξαφάνισης του παιδιού, την συμβούλευε να προσέχει τι θα πει για «να μην μου πάρουν το παιδί». Είπε, επίσης, πως πριν φύγουν για την Βουλγαρία, ο σύντροφός της είπε πως η Αννυ εξαφανίστηκε στις 21 Απριλίου 2015.

Η μητέρα ρωτήθηκε από Έδρας αν σκόπευε να αφήσει τον πρώτο κατηγορούμενο, να πάει στη Γερμανία με την κόρη της και να ζήσει με τον γερμανό φίλο της και απάντησε καταφατικά.

«Θα πηγαίναμε στη Γερμανία μόνες μας, έτσι το είχαμε αποφασίσει εγώ και η Άννυ. Σκοπός ήταν να πάω στη Γερμανία και να κάνω οικογένεια με το Γερμανό» είπε η κατηγορουμένη.

Πρόεδρος: Το είχατε πει αυτό στον σύντροφό σας; Ότι θα πάτε στη Γερμανία  
Κατηγορουμένη: Όχι ότι θα παντρεύομουν τον Γεμρνανό. όλα τα άλλα ναι, φοβόμουν μην τσαντιστεί.
Πρόεδρος:Σας έχει χτυπήσει ποτέ;
Κατηγορούμενη: Ναι.
Πρέδρος: Για ποιο λόγο;
Κατηγορουμενη: Ήμουν στη δουλειά και ξαφνικά με πήρε τηλέφωνο, ήταν θυμωμένος. Άρχισε να μου φωνάζει, μου ελεγε να μπω μέσα στο σπιτι, εγώ δεν ήθελα ήταν η Άννυ και κοιμόταν. Με τράβαγε δεν ήθελα να μπω σπιτι, με χτύπησε.
Πρόεδρος: Γιατί;
Κατηγορούμενη: Είχε διαβάσει κάποια μυνήματα μου στο Facebook. Εκείνος δεν ήξερε να διαβάζει του τα διάβασε ο Νικολάι.
Πρόεδρος: Τι μηνύματα;
Κατηγορυμένη: Έγραφα σε ένα πελάτη, σεξαουλικού περιεχομένου.
Προέδρος: Ηξερε τι δουλειά κάνατε όμως;
Κατηγορούμενη: Ναι.
Πρόεδρος: Ισχύει ότι έκανε καθημερινά 3 γραμμάρια ηρωϊνης;
Κατηγορουμένη: Όχι, δεν το ξέρω.
Πρόεδρος: Σας ζητουσε χρήματα για να αγοράσει ναρκωτικά;
Κατηγορουμενη: Του έδινα 10 με 15 ευρώ κάθε μέρα για τα έξοδα. Από τότε που ήρθε το παιδί στην Ελλαδα άφηνα 50 ευρώ παραγγέλναμε φαγητό απ' έξω.
Πρόεδρος: Από αυτά τα χρήματα που αφήνατε στο σύντροφό σας σας ξέρατε πόσα πήγαιναν για την Άννυ και πόσο για ναρκωτικά;
Κατηγορουμένη: Όχι, όμως έβλεπα ότι είχε αγοράσει γάλα, τα πάντα που χρειαζόταν το παιδί.
Πρόεδρος: Οπτικά σας έδινε την εικόνα ανθρώπου που κάνει χρήση ουσιών;
Κατηγορουμένη: Όχι.
Πρόεδρος: Είχατε δει ποτέ ενέσεις ή βελόνες;
Κατηγορουμένη: Μόνο αλουμινόχαρτο, έκανε μονο ηρωίνη και κάναβη καπνιστή
Πρόεδρος: Δεν σας ενοχλούσε που έκανε χρήση;
Κατηγορουμένη: Ήταν ο ίδιος ανθρώπος πριν και μετά.
Πρόεδρος: Γνωρίζατε το Νικολάι;
Κατηγορουμένη: Ναι δεν τον ήθελα στο σπίτι, ήταν αυτός που είχε διαβάσει τα μηνύματα, γνώριζα ότι έκανε χρήση ναρκωτικών
Πρόεδρος: Κάτι άλλο υπήρχε μεταξύ τους;
Κατηγορουμένη: Όχι δε νομίζω.
Πρόεδρος: Αν ήταν σύντροφοι μεταξύ τους θα το ξέρατε;
Κατηγορουμένη: Όχι από την τηλεόραση ό,τι έμαθα μετά ...
Πρόεδρος: Γνωρίζατε ότι ο Νικολάι συνευρίσκονταν ερωτικά με άνδρες;
Κατηγορύμενη: Ναι το άκουσα είχε ρωτήσει το Σάββα και μου το είπε.
Πρόεδρος: Αποκλείετε να είχαν σεξουλική σχέση;
Κατηγορουμένη: Δεν αποκλείω τίποτα τώρα πια.
Πρόεδρςο: Πήγε το μυαλό σας όσο ήσασταν στη Γερμανία να είχαν σεξουαλικές επαφές μπροστά στην Άννυ;
Κατηγορουμένη: Όχι δεν μπορούσα  να το σκεφτώ

Κλείνοντας την απολογία της η κατηγορουμένη ανέφερε με λυγμούς: «Ποτέ δεν ήθελα να συμβεί κάτι κακό στην  Άννυ, ήθελα να δώσω και τη ζωή μου για το παιδί μου».