Skip to main content

Υπόθεση βιασμού - Θεσσαλονίκη:Εντός της εβδομάδας τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται το τελικό πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης που εστάλησαν σε εξειδικεύμενο ελβετικό εργαστήριο.

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας πρόκειται να έχουν στα χέρια τους οι αρχές τα τελικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων τα οποία θα ρίξουν φως στην υπόθεση που έχει απασχολήσει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα καθώς μέρος των τοξικολογικών εξετάσεων εστάλησαν σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Ελβετία.

Εκεί υπάρχουν καινούργια φάρμακα, τα οποία μπορεί να ανιχνεύει ο εξοπλισμός άλλων ευρωπαϊκών εργαστηρίων, αλλά όχι αυτός του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας, και για αυτόν τον λόγο οι υπεύθυνοι επέλεξαν να σταλούν στην Ελβετία, ώστε να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr, ο λόγος που εστάλησαν οι εξετάσεις από τη χώρα μας σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Ελβετίας οφείλεται στον εξοπλισμό που κατέχει το εν λόγω εργαστήριο, ο οποίος είναι σαφώς πιο σύγχρονος από τον απαρχαιωμένο του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σημειώνεται ότι το υλικό που εστάλη είναι δείγμα ούρων της νεαρής γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή δείγματος αίματος δεν θα είχε κάποιο νόημα καθώς στο αίμα οι ναρκωτικές ουσίες μένουν για λίγες ώρες.

Υπενθυμίζεται πως οι αρχές έχουν ήδη κατασχέσει κινητά και ηλεκτρονικές συσκευές των εμπλεκόμενων στην υπόθεση. Είχαν προηγηθεί έρευνες της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος στα σπίτια των τριών στην Αθήνα και κατασχέθηκαν οι τηλεφωνικές συσκευές που είχαν μαζί το επίμαχο χρονικό διάστημα της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη.