Skip to main content

ISOMAT: Νέες επενδύσεις 8 εκατ. ευρώ για εξαγώγιμα προϊόντα

Η βιομηχανία δομικών υλικών της Θεσσαλονίκης άρχισε την παραγωγή και στη θυγατρική της Ρουμανίας. Εξαγωγές σε 45 χώρες, σε όλο τον κόσμο.

Έτοιμη να συνεχίσει αναπτυξιακά με ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 8 εκατ. ευρώ είναι η βιομηχανία δομικών υλικών ISOMAT, η οποία σημειωτέον είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που συνδυάζει "τρία σε ένα", που δηλαδή παράγει κονιάματα, πολυουρεθανικά προϊόντα και χρώματα.

"Είμασταν έτοιμοι και περιμέναμε να ενεργοποιηθεί ο νέος αναπτυξιακός νόμος για να υποβάλλουμε ένα επενδυτικό πρόγραμμα που αφορά πάγια, βιομηχανικά κτήρια και μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή κυρίως προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας που θα απευθύνονται στις αγορές του εξωτερικού", εξήγησε ο πρόεδρος του ομίλου ISOMAT κ. Στέφανος Τζιρίτης.

Οι νέες αυτές επενδύσεις, που έχουν υποβληθεί στο καθεστώς "Γενική Επιχειρηματικότητα", θα πραγματοποιηθούν στο βιομηχανικό συγκρότημα στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, εκεί δηλαδή που βρίσκεται η παραγωγική βάση και τα logistics του Ομίλου κι όπου μόλις ολοκληρώθηκε επενδυτικό ύψους περίπου 900.000 ευρώ για την επέκταση των κεντρικών γραφείων διοίκησης.

Όμως η αναπτυξιακή στρατηγική της ISOMAT έχει ανοίξει σαν βεντάλια στα Βαλκάνια, την Τουρκία και τη Ρωσία μέσα από ένα δίκτυο έξι θυγατρικών από τις οποίες δύο είναι παραγωγικές, η θυγατρική της Σερβίας και η θυγατρική της Ρουμανία. Η ανάπτυξη αυτή συνεπαγόταν επενδύσεις στις θυγατρικές αλλά έφερε και αύξηση στις πωλήσεις, με τις εξαγωγές, που το 2015 ανήλθαν σε 11 εκατ. ευρώ, πλέον να πραγματοποιούνται σε 45 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το εργοστάσιο του Βελιγραδίου παράγει περίπου το 80% των προϊόντων που παράγει η μητρική στην Ελλάδα και από τη Σερβία τροφοδοτούνται οι αγορές των γύρω χωρών.

Στα μέσα του 2016 άρχισε η παραγωγή και στο εργοστάσιο της Ρουμανίας, στο Βουκουρέστι, όπου προς το παρόν παράγονται χρώματα και κονιάματα.

Οι υπόλοιπες θυγατρικές που είναι εμπορικές βρίσκονται στην Τουρκία, την Βουλγαρία, τη Σλοβενία και την Ρωσία, έχοντας πλέον μαζί με τους κατά τόπους διανομείς, συνθέσει τον ελληνικό όμιλο δομικών υλικών ISOMAT.

Η ISOMAT που συνεχώς επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, όπως και στο ανθρώπινο δυναμικό της, με την είσοδο και στον υποκλάδο της παραγωγής χρωμάτων και σοβάδων, επεδίωκε να είναι ο συνολικός πάροχος σε μία μεγάλη γκάμα προϊόντων για την κατασκευαστική βιομηχανία.

Η πολιτική αυτή της εξασφαλίζει κάθε χρόνο αύξηση στον κύκλο εργασιών και κέρδη στα αποτελέσματα. Το 2015 οι πωλήσεις της μητρικής ανήλθαν σε 37,096 εκατ ευρώ με τις εξαγωγές να αντιστοιχούν σε 11 εκατομμύρια. Την ίδια χρονιά τα κέρδη προ φόρων είχαν μεγάλη αύξηση και διαμορφώθηκαν σε 5,948 εκατ. ευρώ. Το 2016 προβλέπεται ότι θα υπάρξει μικρή αύξηση στις πωλήσεις, κατά 1%-1,5%, και κέρδη στα αποτελέσματα τα οποία ενδεχομένως θα είναι περιορισμένα καθώς η επιχείρηση προχώρησε σε προσλήψεις προσωπικού.