Skip to main content

Καύσωνας σήμερα στη χώρα: Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Το πρώτο κύμα καύσωνα θα χτυπήσει σήμερα τη χώρα με τις θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές να ξεπερνούν και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και αύριο, Πέμπτη.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 21 έως 39 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39 βαθμούς Κελσίου), 19 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 22 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει πτώση από την Παρασκευή και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, το Σάββατο.

Σε Μακεδονία και Θράκη για σήμερα αναμένεται αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 μποφόρ, που βαθμιαία στα ανατολικά θα γίνουν βορειοανατολικοί, μέχρι 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 21 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου.

Από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην Αττική ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια μέρη, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).