Skip to main content

Και φέτος το καλοκαίρι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σποράδων - Από 2 Ιουνίου τα δρομολόγια

Το πρώτο δρομολόγιο της SeaJets με το επιβατηγό-οχηματαγωγό Superrunner Jet θα ξεκινήσει για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 2 Ιουνίου

Ξεκινάει και πάλι από αρχές Ιουνίου η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, μετά την πετυχημένη περσινή καλοκαιρινή περίοδο.

Το πρώτο δρομολόγιο της SeaJets με το επιβατηγό-οχηματαγωγό Superrunner Jet θα ξεκινήσει για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 2 Ιουνίου. Είχαν προηγηθεί επαφές των δύο δημάρχων Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και Σκιάθου Θεόδωρου Τζούμα με το υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου και φέτος να επιδοτηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση.  

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη, θα πραγματοποιούνται από τις 2 Ιουνίου τρία δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς τα λιμάνια των νησιών των Σποράδων και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα, Παρασκευή και Σάββατο. Από τις 3 Ιουλίου θα υπάρξει και τέταρτο δρομολόγιο κάθε Τετάρτη. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται μέχρι 16 Σεπτεμβρίου.

Η τιμή των εισιτηρίων θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά με αυτό της Economy Class από Θεσσαλονίκη για Σκιάθο να φτάνει τα 36,70 ευρώ. Το Superrunner Jet είναι χωρητικότητας 808 ατόμων και 120 οχημάτων. Το ταξίδι από Θεσσαλονίκη για τη Σκιάθο  θα έχει διάρκεια 3 ώρες και 10 λεπτά, προς Σκόπελο 3 ώρες και 55 λεπτά και προς Αλόννησο 4 ώρες και 15 λεπτά.

Παράλληλα, από τις 3 Ιουλίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου θα συνδέεται η Θεσσαλονίκη κάθε Τρίτη και Πέμπτη με Λήμνο και Μυτιλήνη.