Skip to main content

Καλιφόρνια: Σπάνιος νεοσσός αυτοκρατορικού πιγκουίνου γεννήθηκε στο Σαν Ντιέγκο

Πώς οι επιστήμονες βοήθησαν τον νεοσσό να βγει από το αβγό του

Το Sea World San Diego στην Καλιφόρνια γιορτάζει τη γέννηση ενός θηλυκού νεοσσού αυτοκρατορικού πιγκουίνου για πρώτη φορά από το 2010, ανακοίνωσε την Τετάρτη (25 Οκτωβρίου) το ενυδρείο και θεματικό πάρκο.

Ο νεοσσός, που γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, είχε αρχικά πρόβλημα να βγει από το παχύ κέλυφός του, κάτι που το προσωπικό συνειδητοποίησε αργότερα ότι οφειλόταν σε δυσμορφία του ράμφους. Μετά από αρκετές ημέρες παρατήρησης της προόδου της, το προσωπικό αποφάσισε να ανοίξει μια μικρή τρύπα στο αβγό για να βοηθήσει την κατάσταση και ο νεοσσός έκανε το ντεμπούτο του στον κόσμο.

«Εμείς που εργαζόμαστε εδώ έχουμε δει πολλά μωρά πιγκουίνους, αλλά ένας αυτοκρατορικός πιγκουίνος είναι πάντα τόσο συναρπαστικός και τόσο σπάνιος εκτός Ανταρκτικής», δήλωσε ο Justin Brackett, επιμελητήςπτηνών στο SeaWorld San Diego.

Οι ΗΠΑ οριστικοποιούν την προστασία του αυτοκρατορικού πιγκουίνου της Ανταρκτικής στο πλαίσιο του νόμου των ΗΠΑ για τα απειλούμενα είδη. Η Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ δήλωσε πρόσφατα ότι το ζώο κινδυνεύει με εξαφάνιση λόγω της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας και της απώλειας των θαλάσσιων πάγων.

Το Sea World San Diego φιλοξενεί 17 αυτοκρατορικούς πιγκουίνους και λέει ότι είναι το μοναδικό μέρος στο δυτικό ημισφαίριο εκτός της Ανταρκτικής όπου οι άνθρωποι μπορούν να δουν τα σπάνια πουλιά.

Πηγή: Fox news, Reuters