Skip to main content

Καλύτερη η εικόνα από τη φωτιά στη Σάρτη–Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες

Σύμφωνα με την πυροσβεστική αλλά και τις τοπικές αρχές ελέγχεται η κατάσταση ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι θα υπάρχει καλύτερη εικόνα.

Καλύτερη είναι η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Σάρτης, στη Χαλκιδική, μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική αλλά και τις τοπικές αρχές, η φωτιά είναι σε εξέλιξη, ωστόσο, η κατάσταση ελέγχεται. Όπως ανέφεραν, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και όχι κάποιο μεγάλο μέτωπο. Οι άνεμοι έχουν κοπάσει και αυτό βοηθάει ιδιαίτερα το έργο των πυροσβεστών.

Ο αντιδήμαρχος Κυπαρίσσης Ντέμπλας, μιλώντας στη Voria.gr εκτίμησε ότι μέχρι το μεσημέρι η φωτιά θα έχει καλύτερη εικόνα και μπορεί να έχει τελειώσει. Η πύρινη λαίλαπα δεν κατάφερε τελικά να καταστρέψει το κάμπινγκ «Πλατανίτσι», μετά τις προσπάθειες των πυροσβεστών. 

Από νωρίς το πρωί σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ παραμένουν στο σημείο μεγάλες δυνάμεις. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 160 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο.

Στο έργο της κατάσβεσης και της υποστήριξης της τοπικής κοινότητας συνδράμουν με μέσα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Σιθωνίας, το ΓΕΕΘΑ, η ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή και το ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κήρυξε την περιοχή της Σάρτης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από χθες το μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν αρκετά εκτεταμένο, ξεκινούσε από το Πλατανίτσι, τις Καβουρότρυπες και έφτανε μέχρι και την περιοχή βόρεια του οικισμού της Σάρτης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καεί περίπου στις 3 με 4 χιλιάδες στρέμματα.

Χθες το Πυροσβεστικό Σώμα εισηγήθηκε για προληπτικούς λόγους την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Κάμπος, ενώ αργότερα το απόγευμα εκκενώθηκαν σπίτια έξω από τη Σάρτη, αλλά και το λιμάνι της Σάρτης, όπου βρίσκεται η ακτή Αχλάδα.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά έχει φτάσει μέχρι την πλαγιά που βρίσκεται έξω από το χωριό, στα δεξιά του δρόμου από τον Αρμενιστή προς τη Σάρτη.

Η Ελληνική Αστυνομία απέκλεισε την κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Βουρβουρού- Συκιάς, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση, καλώντας τους πολίτες και τους οδηγούς, που κινούνται στη Σιθωνία Χαλκιδικής, να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή. της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.