Skip to main content

«Σήκω να μας τραγουδήσεις Βασίλη, είσαι παντού» - Σπάει καρδιές το αντίο της Θεσσαλονίκης στον Καρρά

Μέχρι αργά το απόγευμα το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του σπουδαίου λαϊκού ερμηνευτή - Τραγούδια του με βουρκωμένα μάτια από το πλήθος θαυμαστών και φίλων του

Ραγίζει καρδιές ο αποχαιρετισμός στον Βασίλη Καρρά. Ένα ανθρώπινο ποτάμι, πότε βουβό και πότε τραγουδώντας, αλλά πάντα με τα μάτια υγρά, λέει από το πρωί το τελευταίο αντίο στον Ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου έχει εκτεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα και όπως έγινε γνωστό θα παραμείνει εκεί μέχρι αργά το βράδυ. 

Άνθρωποι του καλλιτεχνικού και του πολιτικού κόσμου, αλλά και ένα ατέλειωτο πλήθος φίλων και θαυμαστών έχουν σπεύσει στην εκκλησία και η ουρά δεν τελειώνει.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε νωρίτερα το μεσημέρι χοροστατούντος του μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεου, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε -μετά από αίτημα της οικογένειας- ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

Διαβάστε σχετικά: Βασίλης Καρράς: Ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία - Βουρκωμένο το πλήθος (φωτο+vid)

«Τα είπε όλα με τα τραγούδια, τη στήριξή του σε εκείνους που είχαν ανάγκη με τον απαράβατο όρο να μη μαθευτούν ποτέ. Τα είπε όλα με την αγάπη του για τη Χριστίνα και την Ειρήνη. Από τον βορρά μέχρι τον νότο, ο Βασίλης έδωσε αγάπη και δίδαξε ήθος για περισσότερα από 40 χρόνια.  Ήξερε να αγγίζει την ψυχή του Έλληνα. Στις καρδιές μας είναι ο τελευταίος μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής. Σε ευχαριστώ για την τιμή να είμαι δικός σου και την τιμή που μου έκανε η οικογένεια σου να βρίσκομαι εδώ, μπροστά σου.

Μεταφέρω τα ειλικρινά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού. Για όλα αυτά Βασίλη μου, δεν πας πουθενά πουθενά, εδώ θα μείνεις!», είπε στον επικήδειο του ο κ. Καλαφάτης.
 
«Ήταν άνθρωπος πιστός με συνειδητό τρόπο. Είχε καταστήσει την καρδιά του Βηθλεέμ, τόπο γέννησης του Χριστού. Διακρίθηκε για την αγάπη στους ανθρώπους και στην οικογένεια του και είχε φιλανθρωπικό έργο με αφανή τρόπο. Υπήρξε λαϊκός τραγουδιστής και υπέγραψε με τη φωνή του αυτά που ήθελε να εκφράσει όλος ο λαός», είπε ο Μητρόπολιτης κ. Φιλόθεος.

Τραγικές φιγούρες η επί 40 χρόνια αγαπημένη του σύζυγος Χριστίνα και η κόρη του Χριστίνα που δεν άφησαν η μία την άλλη από την αγκαλιά τους. 

Δείτε ακόμη: Η Θεσσαλονίκη λέει αντίο στον Βασίλη Καρρά - «Αθάνατος» φώναξε το πλήθος (φωτό+video)

Ο θεράπων ιατρός του Βασίλη Καρρά, Κώστας Μποτσόλης, είπε:
 
«Τον γνώρισα από κοντά τον Αύγουστο του 2022 στο νοσοκομείο. Με ρώτησε τι γνωρίζω για την κατάσταση του και αν θα κερδίσουμε. Του είπα, Θεού Θέλοντος θα τα καταφέρουμε! Το πρόβλημα της υγείας του ήταν πολυδιάστατο. Αρχικά, υπήρχαν πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα και έγιναν δυο χειρουργεία και θεραπείες. Δεν λύγισε. Λίγοι θα άντεχαν αυτά που πέρασε. Βλέπαμε  έναν άνθρωπο  ρωμαλέο και ρεαλιστή. Ποτέ δεν αναζήτησε την εύκολη λύση της παραίτησης. Δυο φορές τον μετέφερα ο ίδιος στο θάλαμο της ΜΕΘ και πάντοτε έξω από το δωμάτιο ήταν η γυναίκα του. Όταν μιλούσε για εκείνην βούρκωσε. Με βάση όσα πέρασε του άξιζε να είναι υγιής. Αγωνίστηκε όπως είχε μάθει να κάνει από μικρός».

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός πολύ μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη, ο οποίος μας κράτησε συντροφιά για δεκαετίες. Ένας απλός άνθρωπος που ήθελε να προσφέρει. Έκανε πάρα πολλά πράγματα για τον κόσμο.  Τον αγάπησε όλη η Ελλάδα, εκατομμύρια Έλληνες. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση σήμερα να τιμήσουμε τη μνήμη του, αλλά και ό,τι περάσαμε κοντά του, με τη μοναδική του φωνή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, έσπευσε επίσης στον ιερό ναό και δήλωσε πως είναι μια «δύσκολη μέρα για τη Θεσσαλονίκη. Καλό παράδεισο! Του οφείλουμε αγάπη και σεβασμό για τις πολλές στιγμές που μας χάρισε».

Το παρών στην εκκλησία έδωσαν μεταξύ άλλων και οι καλλιτέχνες Κωνσταντίνος Άργυρος, Άντζελα Δημητρίου Κώστας Μακεδόνας, Λένα Ζευγαρά, Πέτρος Ιακωβίδης..

Image

Η Άντζελα Δημητρίου, φανερά καταβεβλημένη από τον χαμό του Βασιλη Καρρά, είπε πως «είμασταν σαν αδέλφια». Κλαίγοντας, μετέφερε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος και τους ευχήθηκε κουράγιο και δύναμη.

Image

Ο Κώστας Μακεδόνας από την πλευρά του, είπε ότι ο Βασίλης Καρράς κατάφερε «τόσα χρόνια να μείνει φωτεινός μέσα στη νύχτα» και συμπλήρωσε πως ήταν γενναιόδωρος και φιλάνθρωπος.

Image

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου η σορός του Βασίλη Καρρά θα μείνει στην εκκλησία για αρκετές ώρες ακόμη, ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλλεί αύριο στις 12 το μεσημέρι στη γενέτειρά του , το Κοκκινοχώρι Καβάλας, όπου θα γίνει και η ταφή του. Αυτή ήταν άλλωστε η επιθυμία του, καθώς εκεί είχε δημιουργήσει μία φάρμα και περνούσε αρκετό καιρό στη φύση και τις καλλιέργειές του. 

Η οικογένειά του επιθυμεί αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, Φλόγα