Skip to main content

Καματερό: Το παιδί ήταν σε σοκ, λέει ο πατέρας του 9χρονου που δέχθηκε επίθεση από σκύλο

Ο ιδιοκτήτης του ζώου συνελήφθη για πρόκληση βλάβης από αμέλεια και παράβαση του νόμου περί ζώων προσωπικής συντροφιάς αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα

Ένας σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε ένα 9χρονο αγόρι το πρωί της Κυριακής (24/12) στην περιοχή του Καματερού.

Διαβάστε: Καματερό: Σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε 12χρονο

Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Μυκηνών, όταν ο σκύλος διέφυγε της προσοχής του ιδιοκτήτη του και επιτέθηκε στο 9χρονο αγοράκι. Το παιδί μεταφέρθηκε με τραύματα από δαγκωματιές στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία».

Ο ιδιοκτήτης του ζώου συνελήφθη για πρόκληση βλάβης από αμέλεια και παράβαση του νόμου περί ζώων προσωπικής συντροφιάς αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Το παιδί έπαθε σοκ, ούτε καν έκλαιγε, λέει ο πατέρας του 9χρονου

«Είχε πάθει σοκ, ούτε καν έκλαιγε όταν ήρθα και τον βρήκα. Κλαίγανε τα ανίψια μου τα οποία δεν είχαν υποστεί κάποιο δάγκωμα αλλά είχαν πάθει ψυχολογικό σοκ και ο μικρός δεν έκλαιγε από το σοκ του. Είχε δύο πληγές στο πόδι, πήγαμε και του κάναμε ράμματα. Δύο πληγές αρκετά βαθιές» είπε ο πατέρας του ανήλικου στο Mega.

Ο πατέρας του αγοριού περιέγραψε τις αγωνιώδεις στιγμές που έζησαν τα παιδιά, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους: «Κυνήγησε και τα άλλα τα παιδιά απλά τον μικρό τον δάγκωσε. Και κρύφτηκαν πίσω από κάτι αυτοκίνητα, έπεσε κάτω η ανιψιά μου και μπήκανε κάποια άλλα σκυλιά τα οποία την γνωρίζουνε και την προφύλαξαν και τότε σταμάτησε».

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, ο ιδιοκτήτης του σκύλου, όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει για την υγεία του παιδιού, αλλά έφυγε από το σημείο: «Αυτό που με ενόχλησε είναι που δεν έδειξε ένα ενδιαφέρον μετά το συμβάν. Δηλαδή να έρθει να ρωτήσει "τι κάνει το παιδί; Είναι καλά κτλ". Εξαφανίστηκε. Έγινε το συμβάν και εξαφανίστηκε. Κλείδωσε τον σκύλο μέσα στο μαγαζί του και έφυγε, πήγε στο σπίτι του. Τον ψάξαμε και τον βρήκαμε. Δε θα εμφανιζόταν. Και αφού τον βρήκαμε τότε εμφανίστηκε στην Αστυνομία. Αν δεν τον ψάχναμε, δε θα είχε εμφανιστεί».

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης υποστήριξε ότι δεν είναι δικό του το σκυλί αλλά του γιου του και ότι συνήθως τον βγάζει βόλτα με φίμωτρο.