Skip to main content

Κανέλλη για την περιπέτεια της υγείας της: Έφτασα να καπνίζω 80 τσιγάρα την ημέρα - Το έκοψα μαχαίρι (video)

«Κάπνισα για τρεις ζωές και παραλίγο να χάσω τη ζωή μου. Ας μην το ξεκινήσουν οι νέοι, δεν προσφέρει καμία απόλαυση» είπε η βουλευτής

Στη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της στις αρχές του έτους αλλά και για το οριακό σημείο που είχε φτάσει ως καπνίστρια μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Η Λιάνα Κανέλλη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», όπου, μεταξύ άλλων, μίλησε για την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά και για το οριακό σημείο που είχε φτάσει ως καπνίστρια.

«Είχα φτάσει στην αθλιότητα μεσούσης της πανδημίας να καπνίζω 4 πακέτα τσιγάρα, δηλαδή 80 τσιγάρα την ημέρα. Το έκοψα μαχαίρι. Ήταν βούληση σκέτη, εγώ και το τσιγάρο τελειώσαμε» είπε αρχικά η βουλευτής του ΚΚΕ.

«Το τσιγάρο συνέβαλε (στην περιπέτεια της υγείας της) επειδή δεν έχουν ελαστικότητα τα πνευμόνια ενός ανθρώπου που καπνίζει κάθε μέρα. Έπαιξε, όμως, ρόλο και η άσκηση του διαφράγματος, ότι μπορώ να βήξω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κάπνισα για τρεις ζωές και παραλίγο να χάσω τη ζωή μου. Ας μην το ξεκινήσουν οι νέοι, δεν προσφέρει καμία απόλαυση» πρόσθεσε, αναφερόμενη στην επιβλαβή συνήθεια του καπνίσματος.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η αποστέρηση από νικοτίνη θέλει βοήθεια, γιατί οι γιατροί μού είπαν ότι αν δεν ακολουθήσω διαδικασία απεξάρτησης θα έχω πρόβλημα. Από την κοκαΐνη μπορείς να βγεις σε έναν μήνα, από το τσιγάρο θέλεις από 6 μήνες έως 5 χρόνια».

Η κυρία Κανέλλη εξομολογήθηκε ακόμη πως «ταλαιπωρήθηκα πολύ, υπήρχαν στιγμές που είπα "παραδίδω το πνεύμα", αλλά δεν ήθελα να πεθάνω, είχα πράγματα να κάνω. Αν έχεις στάση Διγενή θα το παλέψεις. Πιο εύκολα σκοτώνει η μοναξιά από την αρρώστια... Θες ανθρώπους να σε σκέφτονται, για να ζήσεις γι' αυτούς, θέλεις πάλη. Αν το αφήσεις, θα σε αφήσει. Η ζωή είναι ωραία γιατί είναι δύσκολη».

Δείτε όσα είπε η Λιάνα Κανέλλη για το κάπνισμα