Skip to main content

Καρέ του Europa League για Σεβίλλη, επικράτησε 3-2 της Ντνίπρο (video)

Το τέταρτο Europa League στην ιστορία της (και δεύτερο σερί) κατέκτησε η Σεβίλλη στη Βαρσοβία, επικρατώντας με 3-2 της Ντνίπρο.
Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και τέταρτη συνολικά στην ιστορία της η Σεβίλλη κατέκτησε το Europa League, επικρατώντας με 3-2 της Ντνίπρο στη Βαρσοβία.

Πλέον, η ομάδα της Ανδαλουσίας είναι πολυνίκης της διοργάνωσης (και του άλλοτε Κυπέλλου UEFA), ξεπερνώντας τις Γιουβέντους, Ίντερ και Λίβερπουλ που έχουν τρία τρόπαια.

Άκρως εντυπωσιακό ήταν το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, με τους Ουκρανούς (οι οποίοι έδωσαν το «παρών» για πρώτη φορά σε έναν ευρωπαϊκό τελικό) να ανοίγουν το σκορ με Κάλινιτς στο 7’.

Στο 28’ ο Κριχόβιακ με ωραία ατομική προσπάθεια ισοφάρισε για τη Σεβίλλη, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μπάκα έβαλε ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Ροτάν με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε για το συγκρότημα του Μάρκεβιτς.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο δεύτερο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 72’ ο Μπάκα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, στέλνοντας τους οπαδούς της Σεβίλλης στον έβδομο ουρανό.

Οι συνθέσεις:

ΝΤΝΙΠΡΟ (Μάρκεβιτς): Μπόικο, Φεντέτσκι, Ντόουγκλας, Τσεμπεριάτσκο, Λέο Μάτος, Κάνκαβα (85' Σάχοβ), Φεντορτσούκ (68' Μπέζους), Ροτάν, Ματέους, Κονοπλιάνκα, Κάλινιτς (78' Σελεζνιόβ)

ΣΕΒΙΛΛΗ (Έμερι): Ρίκο, Αλέις Βιδάλ, Καρίσο, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Εμ'Μπιά, Κριχόβιακ, Μπανέγα (87' Ιμπόρα), ΧΑ Ρέγες (59' Κόκε), Βιτόλο, Μπάκα (82' Γκαμεϊρό)