Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
x

ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΚΑΤΑ ΟΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνει απεργία σήμερα νωρίς το πρωί άλλαξαν τα δεδομένα και δεν έγιναν προγραμματισμένα δρομολόγια

Αιφνιδιαστική και απροειδοποίητη χαρακτηρίζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση εργαζόμενων του ΟΣΕ που κατέλαβαν τον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρέντη στον Πειραιά, μια κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης των δρομολογίων.

Μάλιστα επισημαίνεται πως «σε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. με τη Διοίκηση του ΟΣΕ, η τελευταία διαβεβαίωνε μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας 17/02, ότι δεν είχε επίσημη ενημέρωση και ότι τα δρομολόγια θα γίνουν κανονικά».
 
Όπως τονίζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σήμερα το πρωί, στις 08:20, ο ΟΣΕ με επίσημη επιστολή ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ότι λόγω συμμετοχής του προσωπικού του σε απεργιακές κινητοποιήσεις και καταλήψεις δεν δύναται να εξασφαλίσει την κυκλοφορία των τραίνων στο Λεκανοπέδιο, με αποτέλεσμα καμία αμαξοστοιχία να μπορεί να κινηθεί προς ή από την Αθήνα - επί της ουσίας, κόβοντας σιδηροδρομικά την χώρα στα δύο.
 
Την ίδια ώρα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ σημειώνει πως, όλοι οι εργαζόμενοί της μηχανοδηγοί, προσωπικό κίνησης, προσωπικό σταθμών - ήταν στη θέση τους, αλλά για μία ακόμη φορά η εύρυθμη λειτουργία του σιδηροδρόμου δεν κατέστη δυνατή λόγω του διαχειριστή της υποδομής ΟΣΕ.
 
«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. λυπάται για την αναστάτωση που έχει προκληθεί και θα προχωρήσει σε αποζημίωση των επιβατών, παρότι ουδεμία ευθύνη φέρει για τη σημερινή εικόνα στη σιδηροδρομική συγκοινωνία. Την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την εξασφάλιση της κυκλοφορίας στο εθνικό δίκτυο την έχει αποκλειστικά ο ΟΣΕ», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ