Skip to main content

Καστοριά: Άσκηση «Δια Πυρός 2023 στο δάσος του χωριού Βασιλειάδα

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε δασική έκταση στην είσοδο του χωριού Βασιλειάδα της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2023» που διοργάνωσε σήμερα το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονία.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε δασική έκταση στην είσοδο του χωριού Βασιλειάδα της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς.

Παρόντες στην άσκηση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Μάνος, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας και ο Διοικητής Κωνσταντίνος Τσαλίκης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς και ο Διοικητής Ιωάννης Αμανατίδης, η Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Κοτσώνης, κλιμάκιο του ΕΚΑΒ Καστοριάς, η προϊσταμένη του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Καστοριάς Σοφία Βλάχου, η προϊσταμένη του τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καστοριάς Άρτεμις Καραγιάννη, ο Δασάρχης Καστοριάς Αθανάσιος Ζυγούρας, ο προϊστάμενος του τμήματος ΠΑΜ-ΠΣΕΑ Π.Ε. Καστοριάς Κωνσταντίνος Τζηκαλάγιας, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Καστοριάς και το Εθελοντικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς.

Όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σι ασκήσεις Πολιτικής Προστασίας αποτελούν την καλύτερη μέθοδο δοκιμασίας – εκπαίδευσης και αξιολόγησης της επιχειρησιακής ετοιμότητας –επάρκειας και συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων στην διαχείριση καταστροφών.