Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ CAMP ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΗΜΑΘΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

Πρόσφυγες που διαμένουν στο camp, έκλεισαν τις πόρτες του στρατοπέδου απαγορεύοντας την είσοδο σε εργαζόμενους, ΜΚΟ και υπουργείο.

Υπό κατάληψη βρίσκεται από χθες το πρωί το camp των προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας.

Όπως μεταδίδει το veriotis.gr, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που διαμένουν στο camp, έκλεισαν τις πόρτες του στρατοπέδου απαγορεύοντας την είσοδο στους εργαζομένους, στους εκπροσώπους του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και τους ανθρώπους της ΜΚΟ, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης.

Όπως αναφέρουν, οι εγκαταστάσεις στου στρατοπέδου βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, αναγκάζονται να κοιμούνται πολλοί μαζί σε ένα δωμάτιο, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, δεν υπάρχουν αρκετές τουαλέτες για να εξυπηρετηθούν τόσοι άνθρωποι, ενώ αναγκάζονται να κάνουν μπάνιο ακόμα και σε βρύσες έξω από τα σπιτάκια.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όπως λένε με την αφόρητη ζέστη (λόγω έλλειψης κλιματισμού), καθαριότητας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, έλλειψη πλυντηρίων ρούχων (λειτουργούν μόνο 3 για όλο το camp), με την έλλειψη γιατρού, καθώς υπάρχουν άρρωστα παιδιά και έγκυες γυναίκες, τις ακατάλληλες και δυσλειτουργικές κατασκευές που δημιουργήθηκαν για τη στέγασή τους (μεγάλα κοντέινερ με διαχωριστικά πάνελ που δεν κλείνουν στην οροφή) και άλλα. Παράλληλα καταγγέλλουν πως το προσωπικό του camp πηγαινοέρχεται καθημερινά άπραγο, χωρίς να κάνει κάτι για να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης.

50 νέες οικογένειες προσφύγων και μεταναστών στις Βαρβάρες

Σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και η είδηση για την έλευση επιπλέον 50 οικογενειών από τα hot spot της Μόριας που προσωρινά εγκαταστάθηκαν σε δομές της Νέας Καβάλας. Το νέο αυτό ήταν που «ξεχείλισε το ποτήρι» και τους έκανε να ξεσηκωθούν με αυτό τον τρόπο, καθώς όπως καταγγέλλουν, μέσα στο χώρο του στρατοπέδου δημιουργήθηκαν τρεις καινούριες εγκαταστάσεις με κλιματισμό και περισσότερες ανέσεις, τις οποίες κρατούν... κλειδωμένες για τις νέες οικογένειες, αντί να μεταφερθούν εκεί όσοι διαμένουν υπό αυτές τις συνθήκες εδώ και 2 χρόνια.

Όπως μας ανέφεραν, η κατάληψη θα συνεχιστεί μόνο όταν θα δοθεί μια λύση στα προβλήματά τους και μέχρι τότε δε θα επιτρέπουν σε κανέναν την είσοδο. Όπως ανέφεραν, τις επόμενες ημέρες θα τους επισκεφθεί κάποιος αρμόδιος προκειμένου να συνομιλήσει μαζί τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ