Skip to main content

Καταγγέλλει μεθόδευση Ζέρβα-Τζιτζικώστα για Βενιζέλου η Νοτοπούλου

Πώς σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα ειπώθηκαν από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη.

Σκληρή γλώσσα εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα χρησιμοποιεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Νοτοπούλου σχετικά με την επαναφορά του ζητήματος της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου (δείτε εδώ και εδώ).

«Από τη σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη προέκυψε μία απαράδεκτη μεθόδευση, με άμεση εμπλοκή του δημάρχου Θεσσαλονίκης και του περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, ώστε να αποσπάσουν από τον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης στην οδό Βενιζέλου τα σπουδαία  ευρήματα που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη», επισημαίνει χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου.

«Κύριε Ζέρβα, κύριε Τζιτζικώστα, όσο και να προσπαθήσετε ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Η πόλη μας επέλεξε και μετρό και αρχαία και τα όσα είπατε στον πρωθυπουργό - που εμφανώς αγνοεί απόλυτα το θέμα - περί απόσπασης και επανατοποθέτησης οδηγούν στην καταστροφή αυτού του σπουδαίου αρχαιολογικού ευρήματος όπως είχε προτείνει ο... μέντορας ο κ. Σιμόπουλος με το περίφημο "ή μετρό ή αρχαία"», αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.