Skip to main content

Kάθοδος και δεύτερης ρουμάνικης εταιρείας στον ελληνικό σιδηρόδρομο

Η TEF LOGISTICA FEROVIARA άνοιξε υποκατάστημα και κατέθεσε αίτημα για να λάβει Πιστοποιητικό Ασφαλείας. Σε αναμονή και η Grup Feroviar Roman.

Tην  κάθοδο των Ρουμάνων γνωρίζει ο ελληνικός σιδηρόδρομος καθώς μία ακόμη εταιρεία μετά την Grup Feroviar Roman SA, η TEF LOGISTICA FEROVIARA S.R.L. ετοιμάζεται να αρχίσει εμπορευματικές μεταφορές στο δίκτυο του ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, η TEF LOGISTICA FEROVIARA ήδη εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα με υποκατάστημα και κοινοποίησε στη ΡΑΣ την ευρωπαϊκή σιδηροδρομική άδεια με αριθμό RO0120160002, δηλώνοντας την πρόθεσή της  να δραστηριοποιηθεί  στην ελληνική σιδηροδρομική υποδομή  για εκτέλεση εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών. 

Η TEF LOGISTICA FEROVIARA S.R.L.-Ελληνικό Υποκατάστημα, εκτιμά ότι, με τη λήψη και του Πιστοποιητικού Ασφαλείας από τη ΡΑΣ, θα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της στις αρχές  του 2019.

To Πιστοποιητικό Ασφαλείας από τη ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) αναμένει να λάβει και η Grup Feroviar Roman που αντίστοιχο αίτημα υπέβαλε στην ελληνική αρμόδια αρχή, στις 17 Ιουλίου τρέχοντος έτους.

Οι δύο ρουμανικές εταιρείες, που κατέχουν ευρωπαϊκές άδειες και χρειάζονται μόνο τα Πιστοποιητικά Ασφαλείας, θα προστεθούν στις τρεις υφιστάμενες που εκτελούν εμπορευματικές μεταφορές με το σιδηρόδρομου ή προετοιμάζονται να μπούνε ενεργά στην αγορά, δηλαδή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έχει την πρώτη και κυρίαρχη θέση, στη Rail Cargo Logistics Goldair και στην PEARL, συμφερόντων της Cosco.