Skip to main content

ΚΕΔΕ: Διακόπτεται η παραγωγή των μασκών - Θα γίνει από την αρχή

Η ΚΕΔΕ ζήτησε από τους ανάδοχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή μασκών προκειμένου να κατασκευαστούν με τις νέες προδιαγραφές.

Την παύση της παραγωγής μασκών που προορίζονται για τα σχολεία ζήτησε από τους ανάδοχους του διαγωνισμού η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας μετά τις αντιδράσεις για το μέγεθός τους.

Δείτε - Αλαλούμ με το μέγεθος των μασκών - Για ποιο λόγο είναι μεγάλες

Σκοπός, όπως αναφέρεται είναι να επανεκκινηθεί η διαδικασία με τις νέες προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας.

«Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19», τονίζει η ΚΕΔΕ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση ΚΕΔΕ για το ζήτημα των μασκών που διανέμονται στα σχολεία:

Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας.

Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19.