Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
x

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΟΙ ΔΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΗΠΑ ΣΕ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

«Είναι εντελώς άδικο και δυσανάλογο να πληρώσει η αγροτική οικονομία έναν εμπορικό πόλεμο», αναφέρει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Για τεράστιο πλήγμα στους Έλληνες παραγωγούς κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης αναφορικά την επιβολή δασμών 25% συμπύρηνο ροδάκινο και φέτα από τις ΗΠΑ.

«Είναι ασφαλώς πολύ θετικό το γεγονός ότι, λόγω των συντονισμένων ενεργειών της Ελληνικής κυβέρνησης, έμειναν εκτός της συγκεκριμένης λίστας το ελαιόλαδο, οι βρώσιμες ελιές και τα κρασιά που αποτελούν το 50% των ελληνικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

Βέβαια η Ελλάδα εμφανίζεται στον κατάλογο δασµών που θα επιβληθούν από τις 18 Οκτωβρίου 2019, σε τυριά και υποκατάστατα τυριών, γιαούρτι, βούτυρο και άλλα γαλακτοκοµικά προϊόντα, χυµούς, ροδάκινα και κονσέρβες ροδάκινου, πορτοκάλια, λεµόνια και χοιρινό.

«Είναι εντελώς άδικο και δυσανάλογο να πληρώσει η αγροτική οικονομία έναν εμπορικό πόλεμο, απόρροια της πολυετούς διένεξης για τις επιδοτήσεις αεροσκαφών, που δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Ύπαιθρο», τονίζει ο κ Κεφαλογιάννης και παράλληλα προσθέτει:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε πρόσφατη σχετική μου ερώτηση στην απάντηση της  δηλώνει ότι  παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επικράτηση του διαλόγου, ιδίως μεταξύ σημαντικών εταίρων όπως είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τονίζει ότι γνωρίζει πολύ καλά τις ευαισθησίες για τα προβλεπόμενα αρνητικά μέτρα και τον ενδεχόμενο αντίκτυπο τους στον ελληνικό αγροτικό τομέα. Γι΄ αυτό είναι απαραίτητο να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ,  τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ