Skip to main content

Πώς τα πανεπιστήμια θα ορίζουν τη βάση εισαγωγής (vid)

Η υπουργός Παιδείας μίλησε για το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και τι αλλάζει σε αυτά αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων.

«Η επιθυμία και η στόχευσή μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουάριου» δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στο τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Παράλληλα μίλησε για το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι αλλάζει η βάση εισαγωγής. Όπως είπε προβλέπεται ελάχιστη βάση εισαγωγής η οποία θα ορίζεται από το Πανεπιστήμιο και θα είναι ποσοστό επί της επίδοσης όλων των υποψηφίων του επιστημονικού πεδίου. Συνέχισε επισημαίνοντας ότι μπορεί σε κάποια πανεπιστήμια αυτή η ελάχιστη βάση εισαγωγής να είναι και πάνω από 10.

Διαβάστε ακόμη: Ζαχαράκη:Πρόθεση να ανοίξουν τα δημοτικά στις 8/1-Τι θα γίνει με γυμνάσια-λύκεια

Για το άνοιγμα των σχολείων τόνισε ότι η απόφαση θα ληφθεί με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και την εισήγηση των ειδικών.

«Όσο καλύτερα τηρήσουμε τα μέτρα τις επόμενες 2 εβδομάδες τόσο διασφαλίζουμε τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων» ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Όπως είπε η υπουργός, δεν υπάρχει απόφαση ακόμα αν δώσουν το πράσινο φως οι λοιμωξιολόγοι αν θα ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά και μετά οι άλλες βαθμίδες ή συνολικά όλη η εκπαίδευση, ενω ανάφερε ότι περίπου 2,3 εκατομμύρια κάνουν τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες αλλά και τα ΙΕΚ.

Για τους φοιτητές στην επαρχία που πληρώνουν ενοίκια, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι εξαρχής είχε ανακοινωθεί ότι το πρώτο εξάμηνο θα γίνει εξ αποστάσεως.

Για τους μαθητές της Γ’ λυκείου που δίνουν εξετάσεις, η υπουργός παιδείας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσαρμογής της εκπαιδευτικής ύλης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν ζητήματα.