Skip to main content

«Κιβωτός του Κόσμου»: Πίσω στην ανακρίτρια η δικογραφία - Σε απολογία ξανά ο πατέρας Αντώνιος

Βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου ζητά τη διενέργεια συμπληρωματικής απολογίας του για επιμέρους πράξη που αφορά στην κατηγορία για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος του 19χρονου

Συνέχεια στην έρευνα, με σκοπό τη συλλογή νέων στοιχείων στη διενεργούμενη ποινική έρευνα για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης δυο ανήλικων αγοριών, με κατηγορούμενο τον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρα Αντώνιο, ζητά με βούλευμά του το δικαστικό συμβούλιο.

Οι δικαστές ζητούν από την ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις, πριν αποφανθούν για την παραπομπή ή μη του πατρός Αντωνίου σε δίκη για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 19χρονου σήμερα πρώην τροφίμου σε δομή της Κιβωτού και ενός 15χρονου που συνεχίζει να φιλοξενείται από την Οργάνωση.

Το βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου ζητά από την ανακριτική λειτουργό, τη διενέργεια συμπληρωματικής απολογίας του κατηγορουμένου για επιμέρους πράξη που αφορά στην κατηγορία για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος του 19χρονου.

Επιπλέον, ζητούνται οι καταθέσεις δυο αδερφών, στους οποίους ο 19χρονος φέρεται να είχε εκμυστηρευθεί τις κακοποιητικές σε βάρος του πράξεις από τον πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ. Τα δύο αυτά πρόσωπα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν καταθέσει σε κανένα στάδιο της προδικασίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η δικογραφία για τον πρώην ισχυρό άνδρα της «Κιβωτού του Κόσμου» επιστρέφει στην κύρια ανάκριση και όταν ολοκληρωθούν οι ενέργειες που ζητούνται από τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, τότε θα εισαχθεί εκ νέου στο δικαστικό συμβούλιο προς κρίση για την παραπομπή ή μη του πατρός Αντωνίου σε δίκη.

Πηγή: ΕΡΤ