Skip to main content

Καταπέλτης για τον πατήρ Αντώνιο ο εισαγγελέας, ζητεί να δικαστεί για ασέλγεια

Στην εισαγγελική πρόταση τονίζεται πως προέκυψαν «επαρκείς ενδείξεις» ενοχής

Το εδώλιο του κατηγορουμένου δείχνει ο εισαγγελέας στον πατέρα Αντώνιο για κατάχρηση δύο ανηλίκων σε ασέλγεια στην Κιβωτό του Κόσμου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αν και τον τελικό λόγο για την παραπομπή του ή μη σε δίκη θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ο εισαγγελέας Δημήτρης Νομικός, ζητεί να δικαστεί ο πατέρας Αντώνιος για τις δύο καταγγελίες σε βάρος του, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, θεωρώντας ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής του.

Οι κατηγορίες αφορούν έναν 15χρονο ανήλικο που δεν είχε όμως συμπληρώσει τα 14 χρόνια, το διάστημα που φέρονται ότι διαπράχθησαν οι αξιόποινες πράξεις σε βάρος του και έναν 19χρονο σήμερα νεαρό, πρώην τρόφιμο στις δομές της Κιβωτού.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, «ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη με ενότητα δολοφονίας σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των 2 ανηλίκων».

Ο εισαγγελέας δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς του πατέρα Αντώνιου στην πολύωρη απολογία του, κρίνοντας πως « υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιωνουν τις καταγγελίες».

Αναφερόμενος μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός σε όσα υποστήριξε κατά τη διάρκεια των 8 ωρών που έμεινε στο ανακριτικό γραφείο ο πατέρας Αντώνιος, σημειώνει πως «ο κατηγορούμενος αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα ο οποίος παρέπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία».

Υπενθυμίζεται πως ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, αφέθηκε τον περασμένο Ιούνιο, μετά την απολογία του, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν ότι ο κληρικός μπορεί να αφεθεί ελεύθερος επιβάλλοντας του, απαγόρευση εξόδου από την χώρα , υποχρέωση εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα ενώ όρισαν και την καταβολή εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ.

Πηγή: ΕΡΤ