Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
x

ΚΙΚΙΛΙΑΣ: ΣΤΟ 4,85% Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ -ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΑΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσιάζει έντονη αυξητική τάση της πανδημίας.

Έντονη αυξητική τάση της πανδημίας παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επισήμανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι το γεγονός της αυξητικής τάσης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνδυασμό με την επιβάρυνση του τελευταίου μήνα στη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, «πιέζει τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας».

Ο κ. Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος είναι ελαφρώς μειούμενος ενώ επισήμανε ότι σήμερα ο δείκτης θετικότητας ήταν στο 4,85%. Πρόσθεσε ότι τα ενεργά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 27.462.

Παρόλο που υπάρχει γενικά σταθεροποιητική τάση σε όλη τη χώρα, υπάρχει προβληματισμός και για μια σειρά από περιοχές, όπως η Θάσος, η Καβάλα, η Κάλυμνος και ο Έβρος.

«Η Αττική σύμφωνα με την επιδημιολογική εικόνα τα στοιχεία παρουσιάζουν μια σταθεροποιητική τάση, κάτι που είναι ελπιδοφόρο, μια εύθραυστη ισορροπία», υπογράμμισε για να τονίσει: «Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε».

Αναφέρθηκε, επίσης, στις πρωτοβουλίες της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την επίσπευση των παραδόσεων εμβολίων της Pfizer/BionTech στην Ε.Ε. και τόνισε πως για την Ελλάδα αναλογούν 1,2 εκατ. δόσεις μέχρι τον Ιούνιο.

Τέλος, ανέφερε πως η Ελλάδα ξεπέρασε τους 2 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι και σήμερα, με τουλάχιστον 1,5 εκατ. πολίτες να έχουν λάβει την πρώτη δόση. Παράλληλα, έκανε έκκληση να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι από την Παρασκευή 16 ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για τις ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας Β' 18 έως 30 ετών, με νοσήματα αυξημένου κινδύνου. Στις 21 Απριλίου ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών και έπεται στις 24 Απριλίου η ηλικιακή  ομάδα 50-54 ετών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ