Skip to main content

Κυβέρνηση για αντάρτικα: Κυρώσεις για όσους ανοίξουν παρά την απαγόρευση

Από την κυβέρνηση τονίζουν ότι οι αποφάσεις για τις τρεις πόλεις και τη λειτουργία της αγοράς που έχουν ανακοινωθεί αφορούν μόνο σε αυτή την εβδομάδα

Ξεκάθαρη απάντηση σε όσους εμπόρους στη Θεσσαλονίκη δηλώνουν ότι θα ανοίξουν τα καταστήματά τους τη Δευτέρα παρά την απαγόρευση στέλνει η κυβένηση.

Σύμφωνα με το mega, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως νόμος είναι σαφής και προβλέπει κυρώσεις, δηλαδή πρόστιμα 3000 ευρώ για τον καταστηματάρχη που θα ανοίξει το μαγαζί του, και 300 ευρώ για τους καταναλωτές, οι οποίοι δεν θα έχουν και δυνατότητα τέτοιας μετακίνησης.

Τα παραπάνω, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ισχύουν για τις περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Κοζάνης.

Σημειώνεται ότι έμποροι από την περιοχή της Πολίχνης δήλωσαν σήμερα πως θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Διαβάστε: Αντάρτικο από εμπόρους της Πολίχνης - «Θα ανοίξουμε τα καταστήματα»

Παράλληλα, από την κυβέρνηση τονίζουν ότι οι αποφάσεις που έχουν ανακοινωθεί αφορούν μόνο σε αυτή την εβδομάδα καθώς η Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα θα κάνει νέες εισηγήσεις.

Είναι σαφές – τονίζουν κυβερνητικά στελέχη – πως αν τηρήσουμε τις οδηγίες των ειδικών θα έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε δραστηριότητες, ενώ στην αντίθετη περίπτωση δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο τα μέτρα να αυστηροποιηθουν.