Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΚΚΕ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ απαιτεί την επανεκκίνηση του λιανεμπορίου με όλα τα αναγκαία μέτρα καθώς και ενισχύσεις για κάθε επαγγελματία.

«Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους μικρούς λιανεμπόρους της Θεσσαλονίκης δεν έχει τελειωμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σχετικά με την απόφαση αναστολής της λειτουργίας του λιανεμπορίου.

Και προσθέτει: «Την ώρα που στις μεγάλες βιομηχανίες, τα σούπερ μάρκετ, στον ΟΑΣΘ τα κρούσματα σπάνε ρεκόρ, την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού με μαζικά τεστ, με επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας, με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, η κυβέρνηση βρίσκει τον ένοχο στην ατομική ευθύνη και στις μικρές επιχειρήσεις.

Η κατάσταση που επικρατεί στις μικρές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου είναι σε οριακό σημείο. Με την απόφαση να μην ανοίξουν τα καταστήματα στην ΠΕ Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων της περιοχής.

Απαιτούμε τώρα από την κυβέρνηση να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εκκινηθεί η λειτουργία των καταστημάτων. Ταυτόχρονα απαιτούμε την ενίσχυση με 1000€ για κάθε μικρό επαγγελματία που βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας, την θωράκιση του τομέα της υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

Ως ΚΚΕ βρισκόμαστε δίπλα στον αγώνα που δίνουν οι χιλιάδες μικροί επαγγελματίες».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ