Skip to main content

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα του Κυρίζογλου για την ΚΕΔΕ

Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν ότι η «γαλάζια» υποψηφιότητα θα είναι μία, καθώς Μπακογιάννης και Παπαστεργίου αναμένεται να μην είναι υποψήφιοι

Ανατροπή στα όσα δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη «γαλάζια» υποψηφιότητα για την προεδρία της ΚΕΔΕ.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, τελικά φαίνεται να βγαίνει από το κάδρο των υποψηφιοτήτων, όπως άλλωστε έκανε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κι ο δήμαρχος που αναμένεται να διεκδικήσει την προεδρία του ανώτατου συλλογικού οργάνου των δημάρχων της χώρας είναι ο Λάζαρος Κυρίζογλου.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης άλλωστε έχει δουλέψει πολύ αυτή την υποψηφιότητα και ήταν δεδομένη υποψηφιότητα. Με την «προώθηση» όμως του ονόματος του κ. Παπαστεργίου τα πράγματα θόλωσαν.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε τελικά έπειτα από συναντήσεις με τον κ. Κυρίζογλου να δώσει σε αυτόν το «χρίσμα» για την ΚΕΔΕ. Εξάλλου, ο κ. Κυρίζογλου είχε ήδη συγκεντρώσει τη σύμφωνη γνώμη για την υποψηφιότητά του από πολλούς δημάρχους της χώρας (κι όχι μόνο «γαλάζιους»).

Ο ίδιος δεν ήταν διατεθειμένος να κάνει γι' ακόμη μια τετραετία πίσω, όπως έκανε στις προηγούμενες εκλογές, χάριν της ομόνοιας του «γαλάζιου» στρατοπέδου, για τον Γιώργο Πατούλη.

Με δεδομένες μάλιστα τις ισορροπίες και την κομματική προέλευση των δημάρχων όλης της χώρας αναμένεται η εκλογή Κυρίζογλου στην προεδρία της ΚΕΔΕ να μην είναι τόσο δύσκολη...