Skip to main content

Άσχημα νέα για τις εφημερίδες φέρνει το λουκέτο στην El Pais

Από τη στιγμή που και η ισπανική El Pais ανακοινώνει το κλείσιμο της εφημερίδας από το ερχόμενο καλοκαίρι δύσκολα θα επιβιώσουν όλες οι εφημερίδες.

Και άλλα άσχημα τα νέα για τους δημοσιογράφους και τα έντυπα Μέσα. Από τη στιγμή που και η ισπανική El Pais ανακοινώνει το κλείσιμο της εφημερίδας από το ερχόμενο καλοκαίρι (θα μείνει μόνο σε ηλεκτρονική μορφή), δύσκολα θα επιβιώσουν όλες οι εφημερίδες.

Την σχετική ανακοίνωση, ως γνωστό, έκανε ο διευθυντής της, αφήνοντας βεβαίως το ενδεχόμενο, στο τέλος να μην επέλθει το μοιραίο. Ωστόσο και μόνο ότι ξεκίνησε η συζήτηση αναφορικά με το θέμα, “λέει” από μόνο του πάρα πολλά. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πρόκειται περί ενός κολοσσού, στο χώρο των media, με πολύ μεγάλη επιρροή σε όλο τον ισπανόφωνο κόσμο. Αρκεί να αναφερθεί ότι η El Pais έχει καθημερινή παρουσία στις περισσότερες από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, πέραν της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Ευρώπης, γενικότερα.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε ότι την έντυπη έκδοση της κλείνει και η βρετανική Independent και μάλιστα πολύ νωρίτερα από την El Pais. Η ρωσική οικογένεια που ελέγχει τον βρετανικό τίτλο έχει “υποσχεθεί” επίσης ότι θα συνεχίσει την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, ωστόσο, η έντυπο της “κατεβάζει ρολά”. Τόσο στο καθημερινό όσο και στο κυριακάτικο φύλλο.

Και το θέμα είναι τι ή καλύτερα ποιος ακολουθεί, καθώς η αλυσίδα δείχνει να μην έχει τέλος. Αντιθέτως, όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές του χώρου, μόλις τώρα ξεκινά. αν κρίνει κανείς με βάση τα διαφημιστικά έσοδα και τις κυκλοφορίες, που πάνε από το κακό στο χειρότερο.