Skip to main content

Κοκονάς για Σταυρούπολη: Γνωστοί οι δράστες-Να αναλάβει ευθύνες η πολιτεία(vid)

Ο πρόεδρος της Ομοσποδίας Γονέων έκανε λόγο για μια κατάσταση γνωστή εδώ και χρόνια που όμως κανείς δεν αναλαμβάνει να την αντιμετωπίσει.

Την ταυτοποίηση των δραστών που προκάλεσαν τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, οι οποίοι, όπως είπε, είναι γνωστοί, ζήτησε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ενώσεων γονέων και κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.

Ο κ. Κοκονάς, ο οποίος είχε συνάντηση με τον διευθυντή και εκπαιδευτικούς του σχολείου, ανέφερε πως μαθητές και καθηγητές είναι τρομοκρατημένοι και τόνισε πως η κατάσταση είναι γνωστή εδώ και χρόνια, ωστόσο κάνεις δεν ανέλαβε την ευθύνη να τους απομακρύνει.

"Θεωρούμε ότι έχει καθυστερήσει η ταυτοποίηση των δραστών. Κατά τη γνώμη μας έχει ευθύνη και η αστυνομία που με την ανοχή της άφησε να δημιουργηθούν όλα αυτά μέσα στο σχολείο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει εδώ και τώρα να προχωρήσουν όλες οι εκπαιδευτικές διαδικασίες για να απομακρυνθούν όλα τα παραβατικά στοιχεία", είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος σημείωσε ότι το περιστατικό δεν τους αιφνιδίασε και πρόσθεσε ότι ευθύνη γι' αυτό έχει και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που "επέτρεψε όλο αυτό το διάστημα να παρεισφρήσουν ακροδεξιά, φασιστικά στοιχεία για τα οποία είχε γνώση".

"Όλο αυτό έχει ρίζες στα προηγούμενα χρόνια, δεν ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες. Υπάρχουν ευθύνες για αυτούς τους θύλακες στο σχολείο", ανέφερε.



Για κλίμα τρομοκρατίας έκανε λόγο η εκπαιδευτικός Φωτεινή Ιμβριώτη, αποδίδοντας ευθύνες στην πολιτεία, που, όπως είπε, κρατά ίσες αποστάσεις", χωρίς να ελέγχει ποιος ασκεί τη βία και σε ποιον. "Δεν κάνουν τίποτα. Για το τι γίνεται στα σχολεία το υπουργείο δεν μίλησε. Δεν φοβόμαστε και δεν πρέπει να φοβηθούν ούτε τα παιδιά μας", σημείωσε.