Skip to main content

Κολοσσαίο: Γυμναστής βουλγαρικής καταγωγής που ζει στο Μπρίστολ ο τουρίστας που βανδάλισε το μνημείο

Ο νεαρός πρωταγωνιστής του εξοργιστικού βίντεο που τράβηξε ένας Αμερικανός τουρίστας και έγινε viral στα social media, ονομάζεται Ιβάν Ντιμιτρόφ, είναι 27 ετών και εργάζεται ως γυμναστής και ντελιβεράς στο Μπρίστολ

Ο τουρίστας που χάραξε τα ονόματα του ίδιου και της κοπέλας του στο Κολοσσαίο, προκαλώντας οργή για τον βανδαλισμό του εμβληματικού μνημείου της Ρώμης, ταυτοποιήθηκε και μπορεί σύντομα να έρθει αντιμέτωπος με τις ιταλικές Αρχές.

Διαβάστε: Οργή στην Ιταλία για τουρίστα που χάραξε το όνομα της φίλης του στο Κολοσσαίο (vid)

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο νεαρός πρωταγωνιστής του εξοργιστικού βίντεο που τράβηξε ένας Αμερικανός τουρίστας και έγινε viral στα social media, ονομάζεται Ιβάν Ντιμιτρόφ (αλλά χρησιμοποιεί και το επίθετο Χόκινς), είναι 27 ετών και εργάζεται ως γυμναστής και ντελιβεράς στο Μπρίστολ.

Ο 27χρονος, που γεννήθηκε στη Βουλγαρία, συζεί με την μακροχρόνια σχέση του, την επιχειρηματία Χέιλι Μπρέισι, την κοπέλα με την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα τη Ρώμη.

Η φράση «Ιβάν και Χέιλι 23» που καταγράφηκε να χαράσσει με τα κλειδιά του στο Κολοσσαίο, μια πράξη εξαιρετικά ασεβής απέναντι στο μνημείο ηλικίας σχεδόν 2.000 ετών, μπορεί να στοιχίσει στον νεαρό άνδρα πολύ ακριβά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο βανδαλισμός ιστορικών μνημείων στην Ιταλία τιμωρείται με τσουχτερό πρόστιμο έως και 15.000 ευρώ και μέγιστη ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των καραμπινιέρων που ανέφερε ότι ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε μέσω «παραδοσιακής έρευνας και φωτογραφικής σύγκρισης», ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας Τζενάρο Σανγκιουλιάνο εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις ιταλικές Αρχές για τη γρήγορη και αποτελεσματική δουλειά τους. Στην δήλωσή του έκανε μία ακόμη φορά λόγο για μια «απολίτιστη και παράλογη πράξη που διαπράχθηκε στο Κολοσσαίο, η οποία προσέβαλε σε παγκόσμιο επίπεδο όσους εκτιμούν την αξία της αρχαιολογίας, των μνημείων και της ιστορίας».

Η Daily Mail επιχείρησε να επικοινωνήσει με το ζευγάρι στο σπίτι τους στο Μπρίστολ, ωστόσο ο Ιβάν και η Χέιλι φαίνεται πως δεν έχουν γυρίσει ακόμη από το ταξίδι τους στην Ευρώπη. Η μητέρα της Χέιλι δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι πιστεύει ότι πρόκειται για λάθος. «Δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι σε διακοπές στην Ιταλία με τον Ιβάν, τον σύντροφό της».

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας από την ιταλική αστυνομία, ο κ. Ντιμιτρόφ διαμένει αυτό το διάστημα στη Βουλγαρία με συγγενείς.