Skip to main content

Κομοτηνή: Ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές μετά την έφοδο των ΜΑΤ στη Νομική

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 12 που είχαν κρατηθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 18 φοιτητές που προσήχθησαν το απόγευμα της Δευτέρας μετά την έφοδο της αστυνομίας για τη λήξη της κατάληψης στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. 

Οι 18 φοιτητές είχαν οδηγηθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής και αρχικά αφέθηκαν ελεύθεροι οι 6 με τους υπόλοιπους 12 να κρατούνται, αντιμετωπίζοντας κατηγορία της Διατάραξης Ομαλής Λειτουργίας Νομικού Προσώπου.

Ωστόσο, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όπως μετέδωσε ο xronos.gr, αφέθηκαν και αυτοί ελεύθεροι, ενώ μεγάλος αριθμός φοιτητών παρέμενε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο. 

Η έφοδος των ΜΑΤ έγινε το απόγευμα στο υπό κατάληψη κτήριο και φοιτητές κατήγγειλαν τους αστυνομικούς για χρήση βίας. 

Διαβάστε:Έφοδος των ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής - Ξύλο και 18 προσαγωγές (video)

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ ανέφερε ότι οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν την επέμβαση της αστυνομίας, όμως ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, Μιχάλης Χρυσομάλλης το διέψευσε, λέγοντας πως η επέμβαση της αστυνομίας έγινε μετά από καταγγελία φοιτητών. «Ο Χρυσοχοΐδης μάς μάλωσε λέγοντας γιατί δεν τον ειδοποιήσαμε και ήρθανε στην Κομοτηνή 3 διμοιρίες ΜΑΤ από τις γειτονικές πόλεις», δήλωσε ο κ. Χρυσομάλλης

Διαβάστε σχετικά: Κοσμήτορας Νομικής Κομοτηνής: Δεν κάλεσε ο πρύτανης τα ΜΑΤ - Φοιτητές έστειλαν επιστολή στον Χρυσοχοΐδη