Skip to main content

Στο 87% η πληρότητα των ΜΕΘ - Η εικόνα στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας

Τι εικόνα έδωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης όσον αφορά την πληρότητα των ΜΕΘ. Τα στοιχεία από Γ' και Δ' ΥΠΕ.

Μπορεί να υπάρχουν τάσεις μείωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, ωστόσο η κατάσταση στα νοσοκομεία και ειδικά της Βόρειας Ελλάδας είναι ακόμα δύσκολη.

Ενδεικτική ήταν η εικόνα που έδωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης όσον αφορά την πληρότητα των ΜΕΘ Covid-19.

Όπως είπε η πληρότητα μέχρι στιγμής είναι στο 87%,και ο κυλιόμενος μέσος όρος εισαγωγών στα νοσοκομεία την τελευταία εβδομάδας ήταν 410 εισαγωγές.

Προσέθεσε ότι στην Αττική από τις 229 συνολικά ΜΕΘ για covid-19 κατειλημμένες είναι οι 177 κλίνες και σε ό,τι αφορά την κάλυψη απλών κλινών, περίπου 600 ασθενείς νοσηλεύονται. Στο σύνολο της επικράτειας επί διαθεσίμων 7.093 απλών κλινών οι κατειλημμένες κλίνες είναι 4.408.

Στη συνέχεια ο υφυπουργός έδωσε στοιχεία ανά Υγειονομική Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στη Γ’ Υγειονομική Περιφέρεια που περιλαμβάνει τα νοσοκομεία Παπαγεωργίου, Παπανικολάου, Γ. Γεννηματάς, Άγιο Δημήτριο και τα νοσοκομεία Κατερίνης, Βέροιας, Νάουσας, Έδεσσας, Γιαννιτσών, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, οι κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ είναι 146.

Στη Δ’ Υγειονομική Περιφέρεια που έχει υπό την εποπτεία της τα νοσοκομεία Ιπποκράτειο, ΑΧΕΠΑ, Άγιο Παύλο, Θεαγένειο και τα νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, οι κλίνες είναι 149 και 144 κατειλημμένες.