Skip to main content

Κορωνοϊός: Ανοιχτοί παραμένουν αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία

Κλείνουν θέατρα, κινηματογράφοι και χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων, ωστόσο μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι παραμένουν ανοιχτοί.

Κανονικά λειτουργούν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, παρά τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα μουσεία θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών.

Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα από το αρμόδιο προσωπικό κάθε μουσείου, προκειμένου σε κάθε αίθουσα, ανάλογα με το μέγεθός της, να μην υπάρχουν ταυτόχρονα περισσότερα από 20-30 άτομα.

Αντίστοιχη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών συγκεντρώνεται στα εκδοτήρια των εισιτηρίων, τόνισε το υπουργείο.

Οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν κανονικά, εκτός αν υπάρξει νεότερη ειδική ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι, ειδικά για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, ισχύουν τα προηγούμενα μέτρα που επέβαλε ο ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ανακοινώθηκε από θέατρα, κινηματογράφοι και χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων θα παραμείνουν κλειστοί για τις επόμενες 15 ημέρες, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. (Περισσότερα εδώ)

Η Υπουργός Λίνα Μενδώνη βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.